28. heinäkuuta 2014

Frankfurt an einem Tag

Lähdin Frankfurtiin paikallisoppaaksi lomailijoidemme lähtöpäivänä, vaikken ole kaupungissa junanvaihtoa pidempää aikaa koskaan viettänyt. Osasin kuitenkin toimittaa meidät perille junalla, ja päivän päätteeksi vielä lentokentälle ajallaan. Päärautatieasema siis ainakin tuli tutuksi, ja Deutsche Bahnin satunnainen mystisyys.

Frankfurt lienee tutuin pilvenpiirtäjätaivaanrannastaan (skyline kuulostaa paremmalta:), mutta kaupunki on sekoitus kaikkea uuden ja korkean sekä vanhan ja vaappuvan väliltä. Vanhakaupunki ei ole kovin iso, ja se vaihtuu hetkessä osaksi muuta kaupunkia.

Asemalta kohti pilvenpiirtäjiä

Vanhankaupungin kattoja ilman pilvenpiirtäjiä


Koska meillä oli vain vajaa päivä aikaa tutustua kaupunkiin, päätimme kulkea sen läpi mahdollisimman tehokkaasti, ja jättää museot seuraavalle kerralle. Kävelimme "Mainhattanin" eli pilvenpiirtäjien keskittymän läpi Römerbergille eli vanhankaupungin keskustaan. Toria reunustaa Römer, eli raatihuone, kaupungintalona 1400-luvulta asti toiminut punainen rakennus; Alte Nikolaikirche ja aukion talojen takaa siintää Kaiserdom, Frankfurtin vanhan kaupungin tuomiokirkko. 


Pikkukujalta Römerin aukiolle

Kaiserdom

Römer ja sen koristeita

Raatihuonen (viini?)kellari - ainakin toisella puolen oli frankfurtilainen viinitukku :)

Ja Franfurtissa kuuluu juoda Apfelweinia, joka maistuu aika pitkälti omenamehulta..


(Mitähän tämä merenneito oikein meinaa..??) 

Parhaan näkymän kaupungista ja sen siluetista saa joelta päin, joten otimme täälläkin pienen jokiristeilyn - päivä oli jälleen kerran todella kuuma, ja vain Mainin rannoilla tuntui hieman ilma vaihtuvan.



Joka puolella kaupunkia rakennetaan jotain - nostokurjet näkyvät moottoriteille saakka.

Eisener Steg yhdistää vanhankaupungin Sachsenhausenin kaupunginosaan

Tällekin sillalle on kiinnitetty paljon lukkoja


Maintowerin, tuon pyöreän, huipulta voi myös käydä katselemassa nähtävyyksiä,
muihin pilvenpiirtäjiin ei pääse ilman asiaa.

Lähes kaikki suuret museot ovat Mainin etelärannalla ja siellä vietetään muutenkin aikaa

Veneravintolasta saa imbissiä myös veden puolelta, "lokitkin" sen tiesivät :)

Städel-museo näytti komealta myös ulospäin, ja onkin arvostettu taidekokoelmastaan

Kiinnostava valokuvanäyttely - tekemistä seuraavalle kerralle

Frankfurtissa ja sen ulkopuolella on valtavasti ostosmahdollisuuksia; pääostoskatu lienee kuitenkin Ziel, jonka varrella oli kauppoja, tavarataloja ja liikkeitä enemmän kuin olisi jaksanut päivässä kiertää. Luulen, että täällä on parhaat ostosmahdollisuudet, vaikka Kölnissä ja Düsseldorfissakin on hyvät ostoskadut. Jostain syystä Ziel vaikutti näistä valtavimmalta, keskellä leveää katua on puistokaistale, jossa on paljon penkkejä ja kahviloita vaikka odottelevalle herraväelle ja haukuille..

Mielestäni hienoin osa Frankfurtia tällä kertaa oli kuitenkin matka Hauptwachelta vanhalle oopperalle Opern Platzille, ja sieltä pilvenpiirtäjien ohi puistoa pitkin. Seuraavalla kerralla kierrän kaupunkiin tältä puolelta.

Hauptwache

Ooppera


Goethestrassella voi shoppailla isommalla rahalla




Westhafen Towerin pinta muistuttaa kuulemma omenaviinilasin pintaa

Seuraavalla kerralla Frankfurtissa käyn Städel Museumissa, ajelen vanhaakaupunkia Ebbelwei-Expeßillä eli vanhalla raitiovaunulla (vain viikonloppuisin ja pyhäpäivinä; lipun hintaan kuuluu omppuviiniä!), suuntaan Palmengartenin kasvitieteelliseen puutarhaan, missä on paljon myös musiikkiesityksiä (torstaisin jazzia :) ja illaksi Alte Sachsenhausenin puolelle katselemaan yöelämää. Frankfurt aukesi minulle hiljalleen, ja vaatii selvästi uudemman visiitin jos kolmannenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!