10. heinäkuuta 2014

Merkwürdige Kreaturen Club

Tarkoituksemme oli lähteä suklaamuseoon Kölniin, mutta kappas, maanantai on tietysti Ruhetag, eli kaikki nähtävyydet on kiinni. Onneksi Saksa näyttää olevan eläintarhojen luvattu maa, joten koska olimme lapsellisella tuulella, lähdimme taas yhteen eläintarhaan. Tällä kertaa kuitenkin sellaiseen perinteiseen, ei paikalliseläimiä esittelevään, nimeltään Opel-Zoo. Erikoista tässäkin eläintarhassa on se että jälleen koirat ovat tervetulleita (pääsymaksu 1€, sis. kakkapussin!) ja eläimiä saa ruokkia, monia rapsuttaakin. Emme silti ottaneet Koiruutta mukaan, ehkei sen pieni pää ymmärrä savannin ja viidakon lakeja..

Ennalta vähän epäröin, ovatko elefantit stressaantuneita ramppaajia, seeprat harmaantuneita tai zirahvit kostonhimoisia, ja muut eläimet vain koloissaan lamaantuneina - joskus eläintarhat ovat liian ahtaita ja masentavia.. Tämä tarha oli kuitenkin suuri, aitaukset jälleen kerran (pääasiassa) tilavia, ja melko aidon oloisia. Pääsymaksu oli paikallisittain korkeahko, mutta ehkä se kertoi myös laadusta..? Kaikissa tarhoissa on täällä muuten käytössä Patenschaft eli sponsorointimahdollisuus, ja jokaiselle eläimelle löytyy nimetty sponssaaja aitauksen kylttirivistä. On varmaan hienoa olla norsun taikka virtahevon sponsori, mutta ihan jokaisella villisian possullakin on oma tukijansa, se on minusta hienoa!

Osa eläintarhan reitistä oli yleistä kulkureittiä ja osaan (kiinnostavimpaan, lähinnä aitauksia olevaan) maksullinen. Maksoimme luonnollisesti sisäänpääsymaksun, mutta huomatkaa säilyttää lippunne matkan loppuun saakka, koska siitä revitään osia ja sitä täytyy näyttää eri porteilla uudestaan. Tässä kierroksen kuvauksellisia tapauksia, kaikkia ei saanut ikuistettua, mutta muutama yksilö kuitenkin.


Pöllöjä (tietysti kameran rulla täynnä näitä) ja muitakin siivekkäitä


Pow-wow, tai kenties who-who?



"No photos plz!"

Vihreäsaturaatio täynnä

Paras emu on Poispäinkulkeva Emu..

Vaihda kulkusuuntaa, jooko (strutsi)!
Kummallisia kauhakuormajia..


Söpöstyksiä


Disney-eläin, siis kuinka söpö voi oikeasti olla??


Sähköistynyt napakettu?

Kuorsaus vain kuului!

Samoin täällä

Aavikkokettu heräsi piehtaroimaan, mutta se oli niin nopeaa etten saanut kuin pöllyävää hiekkaa kuvaan!

Tämä ei herännyt vielä <3


Vähemmän söpöjä tapauksia


Elämäni eka hippo muuten, hiihtokisojen jälkeen..

Ja eka hyeena myös! Sehän on kuin meidän oma töpselinokka!

Yhdennäköisyys Koiruuden kanssa on hämmentävä :D Turkki vaan on vähän pidempi..?

Little bit of human touch..

..not!

Varoitus! Älä ota minipossua!

Eksoottisempia tyyppejä



Mustaa valkoisella vai valkoista mustalla..? Ei ainakaan greyscale, se oli hyvä!

Eksoottinen väritys ainakin

Ei se huojunut, odotti vaan uima-altaan täyttöä! :)

Ihan tyytyväiseltä se vaikutti kavereineen, iso aitaus, mutalammikko ihonhoitoa varten, herkkuja ja uima-allas

Eivät vaikuttaneet myöskään katkerilta taikka kostonhimoisilta


Ja tietysti näitä veijareita!



"Jos mä näytän oikein säälittävältä niin heitätkö sen jädes mulle..?"



Vaikka lämpötila visiitillämme oli mukavat parikymmentä astetta, suurin osa kissaeläimistä oli nukkumassa, kuten aina. Mutta silti näimme ihan kattavan otoksen eläimiä, saimme vatsat täyteen ravintolan terrassilla elefantteja katsellessa, ja pari uutta eläintä nähtyjen listallekin. Ihan mukava kierros!

3 kommenttia:

  1. Siis tuo kuva apinan kädestä vesisuihkun alla on jotain ihan mieletöntä! Siitä tulee tosin jollain tapaa surullinen olo, mutta kuva on vangitseva. Sun pitäisi lähettää se johonkin kuvakilpailuun tai jonnekin!

    VastaaPoista
  2. Oon samaa mieltä tosta apinan kädestä! Se on todella surullinen...

    VastaaPoista
  3. Idea kuvaan tuli ihan sekunnissa, kun tää Apina tuli poseeraamaan meille, ja ihme ja kumma se onistui aika hyvin. Oikeasti se Apina oli ihan superröyhkeä, älkää olko suruisia sen vuoksi, mutta mulle tuli kuvasta kanssa surullinen olo, kun se lasi erottaa meidät - kumpi erotetaan kummasta. Mä en osaa päättää onko eläintarhat hyvä vai huono asia..

    VastaaPoista

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!