12. maaliskuuta 2014

Liebe auf den ersten Bild

Yksi oleellisimmista asioista muutossa on tietysti asuminen. Miten ja mistä paikallinen kämppä, ja mitä tehdä Omalle Kodille? Eikun nettiin..

Pian meillä oli noin 10 asunnon toivelista, jota Mies lähti paikan päälle katsastamaan. Arvatkaa, oliko jännää odotella kotona, millaisia asunnot ovat todellisuudessa; aikanaan Omaa Kotia etsiessä oli todella vaikea tulkita netti-ilmoitusten kuvia, ja usein paikan päällä tuli suuri pettymys.. Ja niin kävi osassa asuntoja tässäkin tapauksessa. Pihat olemattomia, ei keittiötä (kuten ei usein Saksassa olekaan) tai kylpyhuoneet niin karmaisevilla kuoseilla laatoitettuja, ettei niitä kärsi valot päällä katsoa laisinkaan (eräskin oli myrkynvihreää koristelaattaa ylt'ympäri, lattiasta kattoon..!).

Netin kautta bongattu unelmien asunto oli kuulemma livenä juuri niin kiva kuin kuvat antoivat ymmärtää, mutta sitten taas vuokranantaja oli niin outo tapaus, että olisi ollut riskaabelia tehdä hänenkaltaisen henkilön kanssa vuokrasopimus - taatusti olisimme olleet riidoissa hänen kanssaan alta aikayksikön..

Sitten tuli Miehen ottamat kännykkäkuvat eräästä talosta yhdestä pikkukylästä, ja heti ensimmäinen kolahti..

Kolme vanhaa omenapuuta, mansardikatto, vuonna 1920 rakennettu pikkutalo. Netissä nähdyt kuvat olivat toki antaneet jo jonkinlaisen mielikuvan, mutta yhtäkkiä kaikki vaan tuntui loksahtavan kohdilleen. Ja mitä enemmän uusia kuvia tuijottelin, sitä enemmän rakastuin.. Ja taivuttelin Miehenkin puoltamaan tätä valintaa! :)

Matkan jälkeen kävi ilmi, että kaksi muutakin (kaiken lisäksi paikallista) perhettä oli kiinnostunut asunnosta, silloin alkoi pelottaa, entä jos emme saakaan tätä sympaattista pikkukotia, ja joudumme aloittamaan seuraavan nettikierroksen.. Tai jos joudummekin "kahden asunnon loukkuun", eikä kukaan haluakaan vuokrata Omaa Kotia, ja joudumme kuukausitolkulla maksamaan molemmista.. Mutta sitten tuli melko pikapikaa kaksi ihanaa puhelua. Ensimmäisessä luvattiin kuvan (etualalla) talo meille. Ja toisessa ilmoittautui Oman Kodin uusi vuokralaisperhe!

Voi Onnea!!

(Mitä siitä, että edessä on kaiken tämän Oman Kodin loputtoman tavaramäärän pakkaaminen konkreettista muuttoa varten. Tai siitä että perillä Saksassa odottaa remontti ja ihan pommi keittiö. Mutta onpa sentään keittiö! Ja kolme omaa omenapuuta!!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!