8. syyskuuta 2014

Deutsches Seurasaari

Hessenpark on Hessenin osavaltion vastine Kotimaan Seurasaarelle, sinne on koottu Hessenin alueen rakennushistoriaa noin 400 vuoden takaa. Ulkoilmamuseossa järjestetään joka kevät ja syksy puutarhamarkkinat, missä myydään kasvien lisäksi kaikkea mahdollista puutarhaan liittyvää. Koska ollaan Saksassa, olin varma että ruoka- ja juomapuolet ovat myös edustettuina, joten huijasin Miehen autoon ja löimme kaksi kärpästä yhdellä iskulla - minä pääsin katselemaan kukkasia ja Mies maistamaan paikallisia oluita! 

Tässä muuten oiva ruokailuvinkki Bad Homburgin kautta matkaaville!


Tässä tarinassa on kuvia puistosta ilman sen suurempaa historian tuntia, seuraavassa katselmuksessa sitten niitä kukkeloita ja muita, jotta voitte valita itse, mitä kuvia katselette!


Yksi kirkoista, täällä vietettiin muuten häitä. Ei keskiaikaisia tosin.

Alueella on useampi "keskustori", ensimmäisessä eniten tutkittavaa myös sisällä.

Vanhan tavaran puoti oli ihastuttava












Lähistöllä oli jokin ilmailutapahtuma, jota pääsimme katselemaan ilmaiseksi oluiden ääressä

Oma humala pitää olla aina!

Samoin kuin kasvimaa


No, luikahtihan tänne muutama kukkakuvakin, mutta hyötypuutarhat kuuluvat aiheeseen!


Puisto oli alkumatkalta ja aukioiltaan kiinnostava ja kauniskin, vaikkei periaatteessa mitään uutta ja mullistavaa osunutkaan silmiin, jokaisessa kylässähän on kuitenkin vielä aika paljon vanhaa rakennustapaa nähtävillä. Puistoalueilla oli jo tehty sadonkorjuut, ja eläimet ilmeisesti viety syysmajoitukseen, koska kävelyreitit "kylien" välillä olivat aika tylsät ja osittain aika ankeatkin. Alue on valtavan kokoinen, joten eväitä ja urheilumieltä mukaan, jos tulette käymään täällä. "Ensimmäisessä kylässä" on muutama ravintola, kahvila, museo ja kauppa, ja niihin pääsee ilman pääsylippua (museoilla voi olla omat pääsymaksunsa näyttelystä riippuen), vasta näiden jälkeen alkaa varsinainen museoalue, jonne kuljetaan porttien kautta, ei siis pääse erehtymään asiasta.

Suosittelen ehdottomasti tätä kahden aiheen/ tapahtuman yhdistämistä, ja saapumaan Hessenparkiin jonkin tapahtuman siivellä, jolloin nähtävää ja koettavaa on enemmän, ja työpajat ovat auki.  Ihan mukava tapa viettää kuuma syyspäivä kuitenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!