8. syyskuuta 2014

Pflanzenmarkt im Hessenpark

Kuten edellisessä postauksessa kävi ilmi, olimme Hessenparkissa - Mies miesparkissa ja minä kukkien perässä. Paikalla oli pienviljelijöitä ja puutarhureita, kukkasipulien myyjiä, erikoistuneita kasvattajia (mm. kuunliljoihin keskittynyt viljelijä ja perineyrtteihin hurahtanut viljelijä) sekä tarjolla kaikenlaista tarpeellista (ja tarpeetonta) puutarhaan ja -tarhurointiin. 

Yleensä kasvit ja kukat ovat täällä noin puoleen hintaan, joskus jopa kolmasosaan Kotimaahan verrattuna, ja valinnanvaraa on tietysti ilmaston puolesta huomattavasti runsaammin, mutta näillä markkinoilla tietysti hinnat olivat pikkuisen kovemmat, koska yrittäjätkin isoja ketjuja pienempiä ja käsityöläisiä, ihan perustellusti (kuluttakaa ihmiset markkinoilla, jotteivät nämä ihanuudet kuole!). Paljon oli ihmisiä onneksi liikkeellä, ja kaikilla oli vähitään jättilaukkakimppu kainalossa. Suuriin ostoksiin sai kantoapua partiolaisilta, jotka kärräsivät ostokset parkkipaikkojen läheisyyteen odottamaan noutoa! 

En ostanut itse oikeastaan mitään, koska sydäntäni raastaa jonain päivänä jättää nämä ihanuudet tänne, olin siis huono kuluttaja - tyydyin vain ahmimaan silmilläni ihanaa ja runsasta valikoimaa vohveleiden, hillojen, juustojen, kiviuunileivän ja hunajan tuoksuissa (näitä ostettiin sentään mukaan kotiin)! Syyssato on ihanaa katseltavaa!






Ihana valikoima keijunkukkia kaikissa väreissä!!

Ja kuunliljoja!!!


Erilaisten maksaruohojen ja mehikasvien määrä (ja koko!) oli huikeaa




Hortensioita kaikissa väreissä, ko'oissa ja muodoissa!




Kaikenlaisia tarpeellisia lisätarvikkeita..

Hih, tästä tulee mieleen naapuri Kotimaassa! :)

Tulevaisuudenkuva..??

Ja aivan ihania, erikoisia auringonhattuja! <3



"Secret Passion"



Mitähän näistä kasvaisi, jos nakkaisi multaan? Lisää monstereita?

Huokauksenkauniita kärhöjä!



Onneksi näitä syysmarkkinoita (ja keväällä kevätmarkkinoita) löytyy joka puolelta Hesseniä ja Saksaa, koska minä voisin hengailla näistä jokaisilla pelkän ihastelun vuoksikin! Jonnekin toisaalle täytyy vielä syksyn aikana suunnata, koska kyllähän syysistutukset täytyy tehdä ruukuihin - vielä vaan on liian kuumaa ja aikaista alkaa kukkien kanssa syyshommiin - kesä jatkuu ainakin kukkaruukuissa vielä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!