22. syyskuuta 2014

Ein Moment mit den Omas

Düsseldorfin eteläpuolelta löytyy hetki menneitä parempia aikoja myöhäisrokokoon merkeissä, nimittäin Schloss Benrath ja sen 60 hehtaarinen puistoalue. Varsin viehättävä paikka für kaffee und kuchen muiden mummojen (mummonmielisten) kanssa. Mies ihmettelee, mistä löydän aina kaikki vanhusmagneetit, ehkä minun olisi pitänyt elää muutama sata vuotta aiemmin täällä..




V. 1770 valmistuneen kesäpalatsin metsästysmaineen ja puutarhoineen suunnitteli Nicolas de Pigage vaaliruhtinas Carl Theodorille ja hänen rouvalleen Elisabeth August von Sulzbachille. Tätä vaaleanpunaista kermakoristeista prinsessapalatsia (corps de logis) reunustaa kaksi sivurakennusta (maisons de cavalière), joissa toimii nykyään luonnontieteellinen museo ja eurooppalaisen puutarhataiteen museo. Palatsin edessä on ovaalinmuotoinen suihkulähdelampi Schlossweiher, ja takana suorakaiteinen Spiegelweiher, "peililampi". Tunnelma valkoisine patsaineen on melko pompöösi ja très ranskalainen!













Lauantaipäivä auringonpaisteessa ja tukahduttavan hautovassa ilmassa oli suosittu kohde mummoryhmien lisäksi myös hääpareille, jotka tulivat kuvattaviksi linnan portaille ja puistoon. Vaikka kahvittelu olikin edullista myös linnakahvilassa, puistoon ja lampien rannoille oli kerääntynyt paljon muitakin evästelijöitä ja auringonpalvojia.






Koska sää oli todella painostava, ja ukkoskuurot kasaantumassa takavasemmalla, kiersimme vain palatsin lähialuuen, itse puutarhat (englantilainen cottage garden, ranskalainen muotopuutarha, orangerie puistoineen) ja metsäpuisto olisivat jatkuneet valtavina ympärillä, ja alueelta löytyy lisää lampia, lehvästökujia ja ratsastuskenttiä - parhaita varmasti kesällä kaiken kukkiessa.






2 kommenttia:

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!