10. kesäkuuta 2014

Wald Wild

Ihanissa vehreissä metsissä vaellellessamme olemme välillä kovin tietoisia siitä, ettemme ole metsässä yksin. Eräänkin kerran oikaisimme reittiä umpeenkasvanutta metsätietä pitkin, joka oli oudosti myllätty, ja hölmöinä luulimme, että joku oli ajellut siitä metsätyökoneella sateiden aikaan, kun maa oli puolen metrin syvyyteen yhtä mutaa ja velliä. Vasta metsäreitiltä poistuessamme huomasimme tämän kyltin:


Villisikojen reitillähän me olimme kulkeneet

Parilta lähikukkulalta kuuluu ainakin kerran viikossa laukauksia iltahämärällä, eli täällä kyllä metsästetään ahkerasti jotain, joten kyllä siellä eläimiä riittää, ja varsinkin kauriiden ruokintapaikkoja on lähes joka metsässä. Pari kertaa olemme nähneet vilaukselta kauriin, muutoin olemme kuulleet vain rapinaa, katkeilevia oksia, lentoon lähteviä lintuja ja nähneet suurimmillaan pari haikaraa, haukkaa, ja lukuisia etanoita, kuten tämä: 


Näyttää lehtokotilolta, mutta koko oli lähemmäs 10cm!

Haluaisimme kovasti nähdä villisikoja, mutta emme mielellään luonnossa, varsinkaan Koiran kanssa retkeillessä. Ennen tänne muuttoamme eräässä metsässä naisen kimppuun oli hyökännyt pieni lauma villisikoja, ne ovat siis ihan oikeasti vaarallisia tuolla villissä luonnossa. Iltahämärällä ja pimeällä metsään ei ainakaan kannata mennä etsimään jännitystä, kuulemma. Siispä tutkimaan lähialueiden eläinpuistoja, josko sieltä löytyisi..

Ja löytyi! Wildpark Donsbach on 21 hehtaarin kävely- ja vaellusalue, jonne pääsee kahdella eurolla katselmaan turvallisesti aidan takaa metsän villieläimiä, lähinnä kaikkia paikallisia sorkka- ja sarvieläimiä. Lämpötila mittarissa näytti reilusti yli kolmeakymmentä, mutta lähdimme silti retkelle, ja kohde olikin loistava, koska se oli täysin metsän siimeksessä.


Eläimet olivat aika kesyjä, koska niitä sai ruokkia automaatista ostettavalla ruualla,
ja monet tulivatkin aidalle tutkimaan tuliaisia..





Täällä totesi miten eläimiä ei näe eikä huomaa, elleivät ne liiku,
parilla aitauksella piti seistä kauan tutkimassa maastoa,
ennen kuin huomasi seisovansa aivan pikkukauriin tai muflonin vieressä!

Puistossa oli ihan mukavasti eläimiä, aitaukset olivat todella suuria ja luonnonmukaisia. Kesyimmästä päästä olivat kanit ja vuohet, ja puiston erikoisuus olivat exmoorin ponit ja valkoinen kuusipeura. Osaa eläimistä oli vaikea huomata, niin hyvin ne maastoon päivän ajaksi piiloutuvat lepäämään, ja kaikki pukit olivat vallanneet vajat ja mökit, jotka niille oli rakennettu suojaksi, joten mm. ukkomuflonit jäi näkemättä läheltä, mulkoilivat vaan pimeästä mökistä takaisin..

Pikkusarvekkaita..

Trikki-kili!

Kili rennottaa :D


..ja vähän suuremmilla sarvilla!

Näitä ei toivottavasti meidän metsissä elä,
ehkä lähempänä Alppeja..

Exmoorinponi, kotoisin Englannista, alkukantainen hevonen.
Kylttien kääntäminen oli hieman haastavaa kuin kaikki oli wald-sitä ja wild-tota;
miksi nämä asuvat Saksassa -- ei selvinnyt. Kauniita silti!

Se valkoinen kuusipeura, jokseenkin tympääntyneen näköinen :)

Ja sitten siihen pääasiaan, "bambikauriiden" aitauksessa luki kyllä "Sikawild", se ei tainnut tarkoittaa kuitenkaan kärsäkkäitä, mutta näitä seuraavia possuja me tulimme katsomaan:


Symppis töpseli! Ja vahva!!
Ei tämä TÄSSÄ niin pelottavalta näytä! :D

Pikkutöpseli <3
Mudan määrä kertoo voiman, pikkukaveri kynti melkoisen uran maahan tuosta vain!

Mami on vähän väsynyt

Eihän näitä kyllä oikeassa maastossa huomaa, ennen kuin on liian myöhäistä!
Kaverit nukkuu päivät ja aktivoituu vasta illalla.
(Klikkaa suuremmaksi ja etsi kuvasta torahammas!!)

Ennen karvan vaihtumisa tämä näyttää melkein pieneltä karhulta!

Maansiirtokoneet työharjoittelussa

Päikkärit <3

Tokihan nämä olivat kaikki superkesyjä ja ihmisiin tottuneita - puistoon saa tulla myös koirien kanssa! - ja varmaan siksi niin hauskoja, mutta ei parane toivoa silti kohtaamista luonnossa!



1 kommentti:

  1. Oho! Varmaan ensimmäinen kuulemani eläinpuisto, jossa on koirien kanssa vierailut sallittu :) Ihania eläimiä ja mahtava kuulla, että niillä oli hyvät tilat. Toivottavasti saatte jatkossakin lenkkeillä ilman villisikakohtaamisia.

    VastaaPoista

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!