11. helmikuuta 2015

Die Mosel und der Rhein auf einen Blick

Siinä, missä Rein ja Mosel -joet kohtaavat, sijaitsee Koblenzin kaupunki. Ja siinä, missä joet ihan konkreettisesti sekoittuvat, sijaitsee Saksan kulma eli Deutsches Eck. Olimme Koblenzissa alunperin vain pikavisiitillä katsastamassa erästä polkupyörävalmistajaa ja sen myymälää (kiinnostava kohde muuten aiheesta innostuneille, nimeltään paikka on Canyon, kannattaa tehdä kierros, jos on lähimaastossa), ja koska tajusimme olevamme aivan Eckin vieressä, kävimme katsastamassa paikan.

Historiaa Deutsches Eck on nähnyt 1800-luvun lopulta asti, jolloin se Vilhelm ensimmäisen kunniaksi pystytettiin, ja 1940-luvun tapahtumissa se tuhoutui, ja paikka muutoinkin kärsi vaikeasta symboliikasta ja maan jakautumisesta. Vasta 1990-luvun alussa ratsastajapatsaan näköiskappale saatiin jälleen pystytetyä. Ja hyvä että pystytettiin, se on melkoisen komea rakennelma, jonka koon tajuaa vasta paikan päällä.



Reinin vastarannalla on Ehrenbreitsteinin valtava linnoitus 1880-luvulta, se ei ole muuten missään taistelussa tuhoutunut,
joten historiaa riittää täällä tutkittavaksi.

Linnoitukselle pääsee Reinin rannalta köysirataa pitkin (kesällä)


Koiraa kiinnosti eniten rantabulevardin touhut 
Reinin tulvahuipuista viimeisin näyttää olevan vuodelta 1995,
melkein kolme metriä - 1993 noussut yli!
Vilhelm I:n patsaan pelkkä jalustakin on jo massiivinen




"Nimmer wird das Reich zerstöret, wenn ihr einig seid und treu"
- valtakunta pysyy niin kauan turvassa kuin ihmiset pysyvät yhtenäisinä ja uskollisina

Itse "kulmaa" kiertää tuhti aita vielä tuhdeimmin koristein

Koblenzin rantaa Moselin puolelta, kesällä täällä lienee jos minkälaista alusta laiturissa


Koblenz oli melko hiljainen kylmänä talvilauantaina, eikä tällä Eckin alueella ollut mikään auki (?), mutta luulen kaupungin näyttävän parhaat puolensa kesällä, täällä nimittäin rantakävelykatua riittää molempien jokien varsille, vanha kaupunki on komea monine kirkkoineen, museoineen, aukioineen; kuppiloita, ravintoloita ja baareja näkyy siellä täällä, ja tästä pääsee myös risteilemään pitkin molempia jokia. Nyt talvella kaupunki oli aika kalsea, koska aurinko paistaa vastarannalle, mutta kesän hikisinä päivinä täällä taitaa olla ihanaa valtavien lehmusten ja kastanjoiden varjossa, ja joki nostattanee vienon tuulen.. Palaamme siis vielä, matkaakin tänne tulee vain saman verran kuin Frankfurtiin, eli alle tunti..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!