23. helmikuuta 2015

Eine Rückkehr zu den nebligen Bergen

Tiedättekö sen hetken keväästä, kun on aivan toivottoman rumaa, mutta tuulessa tuoksuu kevät, ja kaikki on vain hetken päässä lehtien ja kukkien puhkeamisesta? Nyt on se aika.

Marraskuussa kävimme testaamassa Rothaarsteig -reitin polkuja (teitä) lähimaisemissamme ja nuo komeat maisemat jäivät mysteeriksi kukkulan päälle juuttuneen pilven vuoksi (juttu löytyy täältä). Eilen sunnuntaina vietettiin Gassi-Gehen-Tagia, eli vapaasti "ulkoiluta koiraasi" -päivää, tarkoituksena viettää karvaisen ystävän kanssa erityisen paljon aikaa ulkona. Koira olikin ollut sairaslomalla ontumisen vuoksi parisen viikkoa, joten nyt oli hyvä alkaa taas kokeilla, miten kunkin meidän kunto jaksaa. Siispä yhdistetään kaksi kuriositeettiä: toimiiko kunto ja miltä siellä sumuisilla kukkuloilla näyttää ilman pilviä.

Valitsimme suunnaksi hieman eri reitin kuin edellisellä kerralla, ja koitimme pysytellä kukkuloiden huipuilla, kohteenamme jokin mystinen torni keskellä metsää. Satunnaista auringonpaistetta, todella paljon sunnuntaikävelijöitä, sekä ei-löytynyt-kohde, siinä tiivistettynä päivän satoa Kornbergin kulttuurimaisemissa. Pienellä mielikuvituksella täällä on kaunista, ihan kohta!


Lähtöpaikalta näkee joka suuntaan

Näkyvyys edellistä kertaa huomattavasti parempi!

Jos tulee ajoissa, ehtii nauttia maisemista melkein yksin..

Sillä kun paikalliset pääsevät sunnuntaikirkosta..! Koitimme valita reitit ilman teiden päällystettä, siis väljemmille vesille..

..missä tulikin sitten laitumet vastaan, onneksi vain ponit olivat ulkoilemassa;
lampaiden laitumet olivat vielä mullin mallin villisikojen yöllisten retkien jäljiltä..

Kulttuurimaisemaa koristaa poikkeuksellisesti männyt ja katajat, tietysti omenapuiden rivit, mutta myös oratuomet, jotka puhkeavat kohta kukkaan! Kesällä heinikkojen ja villiyrtiien seassa kukkivat lehdokit (Waldhyazinthen) - metsän orkideat!

Reitin varrelta löytyy levähdyspaikkoja joka makuun

Tässä jotain kotoisaa tunnelmaa

Pienellä mielikuvitusella saan tästä lempipaikkani, nokoset riippakoivun alla kesäpäivänä..

Mutta vielä jonkin aikaa täytyy odottaa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!