15. joulukuuta 2015

Frankfurt bei Nacht

Yksi lempipaikoistani Frankfurtissa on Galeria Kaufhofin kattoterassi. Ei siellä mitään ihmeellistä ole, tavaratalon itsepalveluravintolan terassi (jolla näyttää kyllä kesäisin olevan aika tunnelmallista, valkoisten purjekankaiden alla, vaihtuvassa valomeressä) - mutta se on katolla 7. kerroksessa, ja sieltä näkee Mainhattanin (Kapiert? Frankfurt am Main - Mainhattan) siluetin vähän lähempää - kaikkia pilvenpiirtäjiä ei toki saa kuvaan. Täällä voi ihmetellä myös alhaalla kaduilla vaeltavia ihmisiä, varsinkin nyt joulumarkkinoiden aikaan. No, maanantai-iltana kuhina ei ollut kovaa, mutta lauantaina markkina-alueille ei meinannut mahtua millään; sieltä olivat muuten viime postauksen (karuselli)kuvat.

Tämänkertaiset kuvat ovat heikkoa laatua, koska kuvasin pimeässä kännykällä, mutta saanette ideasta kiinni. Muita hyviä (korkeanpaikan) katselutasanteita löytyy tämän Zeilgalerien lisäksi myös Main Towerista, Tuomikirkolta, Skyline Plazan ostoskeskuksen katolta (jos satut tänne vaikkapa sateisena päivänä, tai vierailet messuilla, Skyline Plaza on oiva (ja suuri) ostoskeskus - n. 10 minuutin kävelymatkan päässä Hauptbahnhofilta), ja tietysti Mainilta: joltakin Mainin ylittäviltä silloilta taikka jokiristeilyltä.



St Katharine Kirche ja Hauptwache

Ruokakojuja ja ostoksia




Mainhattanin päiväkuvia löytyy pari muuten tästä linkistä. Ja jos ihan oikeita kuvia haluat katsella, vieraile toki Skyline Frankfurtin omilla sivuilla, siellä on upeita kuvia ympäri kaupunkia.

*  *  *

Juna-asemalle päin kävellessä kannattaa tehdä pieni lenkki vanhan ooperan kautta, koska se on iltavalaistuksessa upea. Asemalle kannattaa tosin jatkaa sitten jonkin matkaa Taunusanlage -puistoa pitkin, ja vasta sitten poiketa jollekin asemalle päin vievistä kaduista, Taunusstrassen aseman pää nimittäin on melkoinen iloittelukatu, ja ainakaan kauniina tyttönä et halua kävellä täällä iltapimeällä..


Ihana Alte Oper ja "jäinen" suihkulähde


Loppuun vielä kevennyskuva Gießenin kaduilta - toistaiseksi suurin kohtaamani pipo on virkattu lämmittämään ostoskadun (talviunilla olevaa) suihkulähdettä :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!