9. joulukuuta 2015

Weihnachtswelt Dillenburg

Viime viikonloppuna oli todella paljon valinnanvaraa, jos halusi mennä joulumarkkinoille. Lähes jokaisessa kylässä joulukuun ensimmäisenä (kokonaisena) viikonloppuna on jonkinlaiset markkinat, jotka isojen kaupunkien markkinoista poiketen ovat käynnissä vain päivän tai kaksi. Teemavalinnoista riippuen nimiä vaihteleva määrä: on Barbaramarktia, Christnikelsmarktia ja Weihnachtsweltiä. Päädyimme Dillenburgin Lebensart -joulumarkkinoille; valintaperusteena oli tienvarsimainokset, ja lupaus hienosta tunnelmasta.  


Dillenburgissa sijaitsee suuri hevossiittola, ja täällä olemme vierailleet aiemminkin heppoja katselemassa.

Tallipiha oli koristeltu asianmukaisesti

Auringon laskiessa valot syttyivät ja tarjonta pääsi oikeuksiinsa

Tallien ja tallipihojen suojissa oli tunnelmaa

Tarjolla on paljon joulukoristeita, tietysti

Mutta myös käsitöitä ja taidetta - tässä kokonaisista kannoista ja pahkoista veistettyjä (erittäin aidon näköisiä!) sieniä..

Jäätä ei aina ole saatavilla, mutta se ei estä oman "jääveistoksen" hankkimista

Näitä tyyppejä on näkynyt kiipeilemässä erinäisissä paikoissa ennenkin

Myös ei-niin-jouluisia asioita on tarjolla

..kuten tämä elegantti rouva.

Jouluasetelmat ovat astetta kivempia (niihin värjättyihin pesusieniin verrattuna!)




Hevosia ei markkinoilla ollut esillä, mutta talleilla sai käydä kurkkimassa karsinoihin, iltakauran aikaan korkeissa ja tilavissa talleissa kaikui vain unettava rouskutus. Hessisches Landgestütin tilukset ovat upea kohde milloin vain, ja hetkittäin nämä markkinat olivat oikein tunnelmalliset - tosin eivät ihan niin huikeat kuin mainoksissa luvattiin ("aidot, romanttiset vanhanajan markkinat ilman krääsää"). Alueelle oli viiden euron sisäänpääsymaksu, mikä karsi jonkin verran porukkaa, mutta toisaalta tarjonta oli myös jonkin verran kalliimpaa (ja hienompaa) kuin perusmarkkinoilla.

Tarjolla oli tietysti paljon syötävää ja juotavaa, ja lämmitettyihin telttoihin tarjoiltiin ihan oikeaakin ruokaa, jos makkarat eivät houkutelleet. Koruja, vaatteita ja asusteita myytiin suurissa ratsastusmaneeseissa, joista hiekat oli kärrätty pois, ja lattioita peittivät matot - katossa tietysti vanhanajan kristallikruunut; puitteet ovat upeat (hämärässä kuvaaminen ilman jalustaa on melko mahdotonta, joten tunnelmakuvista ei valitettavasti tullut julkaisukelpoisia) ja koristuksia katsellessa vierähti enemmän aikaa kuin ostoksilla!





Vastaava Lebensart -tapahtuma toteutetaan myös kesäaikaan, joten markkinat ovat toistuva tapahtuma siittolan kauniilla ja vanhalla alueella. Ja hevosaiheisia tapahtumia on tietysti myös usein; pysähtyypä Dillenburgissa myös kiertävät kangasmarkkinatkin välillä - tapahtumia riittää ympäri vuoden, vaikka tämä onkin melko pieni kaupunki, ja vanhakaupunki on melko hurmaava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!