25. kesäkuuta 2016

Johannistag, Lostag

Jos kotona näyttää juhannuksena tältä..

..kannattaa ottaa Koira kainaloon ja lähteä ulos. Siellä näyttää tältä:







Juhannus ei ole Saksassa oikeastaan minkäänlainen juhlapäivä, se on arkipäivä, ja koko viikko menee normaalirutiinin mukaan. Koirakerholla meiltä kuitenkin muistettiin kysellä, miten keskikesän juhlat ovat sujuneet. Muutenkin heitä jaksaa kerrasta toiseen kiinnostaa Kotimaamme yötön kesä ja päivätön talvi..

Maaseudulla ja viljelijöiden keskuudessa juhannuspäivä ennustaa satoa ja loppukesän säätä. Regnet's am Johannistag, regnet es noch vierzehn tag, eli jos jussina sataa, niin sitten sataa vielä kaksi viikkoa. No, aatto oli kuuma ja kuiva, tänään satoi, mutta Johannistag on saksalaisen kalenterin mukaan 24.6., joten lämpimän kelin pitäisi tehdä viljelijöistä nyt sitten rikkaita: Johanni trocken und warm, macht den Bauern nicht arm..

Koko kesäkuun on kyllä satanut niin paljon, että ensimmäinen heinäsato on vaarassa pilaantua. Muualla Saksassa, erityisesti lännessä ja etelässä on satanut niin paljon, että joet tulvivat, pellot lilluvat ja taloja joudutaan remontoimaan ja kuivattelemaan vielä jonkin aikaa..

Vilja ehtinee kypsyä, jos sateet nyt vaan väistyisivät. Upeat auringonlaskut ja aaltoilevat heinäpellot ovat hemmotelleet meitä sadepäivien välissä - melkein unohdan olla kateellinen Kotimaan ihanista juhannuskuvista..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!