18. elokuuta 2014

Elvis lebt -- in Bad Nauheim!

Lauantaina ajoimme paremman tekemisen puutteessa Bad Nauheimiin ihmettelemään maailman menoa, siellä oli nimittäin koko viikonlopun kestävät Elvis Presley -festarit, 13. kerta menossa. Elvis vietti nimittäin noin puolitoista vuotta Saksassa armeijassa vuosina 1958-60. Armeijan Friedbergissä sijaitsevien parakkien sijaan uransa nousukiidossa oleva tähti sai luvan asua "itsekseen" Bad Nauheimin huippuhotelleissa; kaveri kuljetutti perheensäkin paikalle. Bad Nauheim on hyvin ylpeä siitä, että sai olla Elviksen "Euroopan koti", ja Elvis putkahtelee esiin ympäri kaupunkia. Täällä Elvis tapasi myös Priscillan.. Jos joku haluaa lueskella tarkemmin noista ajoista, netistä löytyy tarinaa vaikka kuinka paljon, täällä vaikkapa ensimmäinen osa (toinen osa löytyy linkistä ykkösosan alta).


Bad Nauheim on hienon näköinen kaupunki muutenkin, mutta siitä enemmän jollain toisella kertaa - tässä festareiden tunnelmaa; osanottajia oli vähemmän kuin oletimme, mutta joukosta löytyi todellisia faneja, hurjimmista en tohtinut taas kilttinä tyttönä ottaa kuvia, mutta ymmärtänette mitä vastaan voi tulla! Ehkä Elviksen fanit ovat jo sen verran vanhoja, jos enää hengissäkään, että festareiden vetovoima oli hienot autot, fiftariharrastajien kokoontuminen ja kaupungin asukkaille jokavuotinen ulkoilmatapahtuma. 

Suureellisesti nimetty "plaza" on oikeastaan vain yksi kadunkulma..
Muistomerkki on pystytetty entisen Hotel Grünewaldin eteen, jossa Elvis asusteli.
Vastapäätä tätä taloa on Hotel Dolce, joka toimii festareiden tukikohtana.




Myönnän, kaunis mieshän se oli. Pikkutyttönä taisin katsoa lähes kaikki elokuvat..


Saisiko olla Elvis-viiniä?

Festivaalien makein osuus on Cadillac-näyttely, oli joukkoon eksynyt pari muutakin wanna-be-autoa..












((Hmm.. mä henkilökohtaisesti lähtisin fanittamaan Elviksen alkuvuosia, en niitä viimeisiä..))



Minuun on aina vedonnut vintage, ja erityisesti 50-luku, joten oli herkkua katsoa kuinka varsinkin naiset olivat panostaneet tapahtumaan, mukana näytteilleasettajina taikka tavallisina vieraina..








Tästä harjoittelijasta tulee vielä hyvä Elvisfestaaja!
Hodari saksalaisittain..



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!