7. elokuuta 2014

Fruchtig Update

Iltalenkki lammaskukkulalla on jokaisella kerralla yhtä hämmentävän monipuolinen! Pellon reunoilla, keskellä ja takana on hedelmätarhoja ja palstoja, ja villinäkin rehottaa vaikka mitä - ja kaikki sato ihan valtoimenaan kypysmässä!! Ilman Miestä ja Koiraa siellä menisi varmaan viisi tuntia vain ihmetellessä ja kuvatessa - mutta kuntoakin pitää kuulemma pitää yllä! :)


Hazel

Apfeleita tulee hirmuinen määrä

Pflaumeja myös!

Brombeerejä on napsittu puskasta jo pari viikkoa, ja koko ajan kypsyy lisää

Birne

Himbeere

Kuviin on niin vaikea saada kokoa ja syvyyttä;
ehkä auto risteyksessä vs. Lemperberg antaa vähän perspektiiviä

Majoran; Mäkimeirami eli oregano on villiintynyt puoleen peltoa! Nam!!

Paikallinen sateenvarjo jälkeen kukkimisen

Hämmentävä hässäkkä

Sateenvarjo auki. Tai lumihiutale?


Ompputarha ei kysy paikkaa!

En tunnista tätä kaunista kukkaa; kuten kiinanruusu, mutta paljon hennompi, pyöreä pensas..

Sinipallo-ohdake on hassu töröttäjä


Sonnenblume!

Saksassa ei ole jokamiehen oikeutta kuten Suomessa, mutta meidän alueella on paljon ulkoilureittejä, ja ne kulkevat "meidän" peltojemmekin kautta; siellä täällä on myös penkkejä, joilla levähtää, keskellä metsää, pellon laidalla, ja omenatarhojen keskellä. Monet käyvät koirien kanssa lenkillä, pyöräilevät ja suhaavat palstoilleen lampaiden ja hevosten ohi. Marjoja olen maistellut villipuskista ja paria luumua, jotka roikkuvat houkuttelevasti aitojen yli, ja niittykukkiakin olen surutta keräillyt, eikä ainakaan lammaskukkulan maajussi ole pahalla katsonut tuomisiani.

Maan tasalta marjoja ei kannata kuitenkaan syödä, koska täällä ketut levittävät myyräekinokokkia, joka kuulemma voi levitä ihan pölisevän maan mukana. Ja kettuja meidän alueella on aika paljon. Sieniä on jonkin verran metsissä, pääasiassa tatteja ja haperoita, mutta ne olemme jättäneet keräämättä, vaikka ne puhdistuvatkin ryöppäämällä ja kuumentamalla. Mustikat joutuu ostamaan pakkasesta, niitä ei meillä päin ole, ja tuoreenakin vain pensasmallia. Onneksi on pakastimen alin laatikko täynnä oman pihan herukoita ja karviaisia, ja kohta pitää alkaa miettiä, mitä teen omien omenapuiden sadolle! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!