6. elokuuta 2014

Grüner Tee

Blogia aloitellessa mainitsin joitain aiheita, joiden ympärillä tekstini ja terveiseni ehkä liikkuvat - yksi niistä oli ruoka ja mieli, ja niiden pariin on nyt paluu - ihan vaan sen vuoksi että elokuussa on yleensä paluu "arkeen" ajankohtaista, tavalla tai toisella. Mä myös lupasin palata Kotimaahan uutena henkilönä (jossain vaiheessa sekin muutos on aloitettava), ja se vihreätukkainen gootti/ekohippi tahi saksalainen emäntä ei edelleenkään ihan viehätä :)

Kesä on kulunut paikallisia herkkuja maistellessa, ulkona syödessä ja grillaten - kuten aina kesällä. Sinänsä täällä olossa ja elossa asiaan ei ole tullut mitään muutosta; meille on kesät aina herkuttelun aikaa (syksyllä ja talvella sitten paremmilla tekosyillä ;). No, olutta on saattanut kulahtaa kurkkuun muutama enemmän, ja koska paikallinen Apfelwein on niin pahaa, kaikki kummalliset juomasekoituksetkin on tullut testattua. Ja niissä on muuten kuivan siiderin ystävän makuun sokeria aivan liikaa!

Pöllöt pullukat asustaa meillä

Taloudessamme asuu yksi barffaaja, yksi sekasyöjä ja yksi kasvis-kalasyöjä. Tällöin talosta löytyy lähes kaikkea, paitsi haisevaa juustoa ja herkkusieniä. Väitän että syömme normaalisti melko terveellisesti, ja kun olen päivät yksin kotona, tulee syötyä normaalia vähemman = lue: ei lounasseuraa ;)

Siksipä 5:2 -dieetti alkoi houkutella meitä molempia jo Suomessa, koska arkena tulee luonnollisesti ja helposti päiviä, jolloin syö vähemmän, ja tiukempi "laihis" taas saa minulla aikaan vaan morkkista ja itsesyytöstä, jos joskus vähän maistaa döneriä tai schwarzwaldin kakkua.. Joten meillä pikkupullukoilla alkoi tällä viikolla puolentoista kuukauden testijakso. Ei vaan vararenkaan nipistämisen (estämisen?) vuoksi, vaan myös muiden etujen vuoksi; ruoka täällä on hyvin suolaista ja rasvaista, veikkaan että veriarvot ovat jo pompahtaneet korkealle.. Ja jos pieni paasto silloin tällöin edesauttaa sisäelin- ja muistisairauksia, niin toki annan aiheelle edes mahdollisuuden. Vihersmoothieihinhan mä hurahdin jo vuosi sitten.. Pieni (eko)hippi mussa siis asustaa jo. Jos ette kaikista kukkakuvista sitä vielä keksineet.

Mahassa kurnii näin alkuun mukavasti, siispä kaivan pitkästä aikaa teekannun esille, ja laitan veden kiehumaan - Kiinassa matkustellessa opin juomaan lopullisesti vihreää teetä, ja töissä sitä kului muutama litra päivässä - onneksi näitä purkkeja ja lajikkeita löytyy kaapista edelleen useita kymmeniä. Teetä (ja kahvia, mustana, makeuttamatonta) saa nimittäin juoda lähes niin paljon kuin jaksaa. Ehkä pääsen kertomaan positiivisia tuloksia aiheesta myöhemmin.

Tämä ei ehkä ollut maailman kiinnostavin aihe, mutta kurkkaa silti P.s. osio alla; koskee kaikkia päivityksiä ja aiheita!


Rakas synttärilahja

Kohta valmista





P.s. Kommentointiosio on nyt vapaa, olisi kiva kuulla mistä tykkäätte ja mistä ette; onko toiveita aiheista, onko liikaa infoa vai kuvia! :)

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä viiskakkoseen, toimii (1 vuosi takana)!
    t. Suipistaja

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Tässä lienee pahimpana riskinä se että tästä tulee elämäntapa :)

    VastaaPoista

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!