1. joulukuuta 2014

Der Fünfuhrtee

Kello viiden tee

Das Maldaner in viehättävä vanha kahvila Wiesbadenissa, joka on Hessenin osavaltion pääkaupunki. Wiesbaden on myös vanha kylpyläkaupunki Reinin varrella, vastarannalla on Mainz, eli yhdellä visiitillä voi katsastaa molemmat kaupungit. Päätimme kuitenkin, että kesällä teemme tarkemman retken tutkimaan kaupunkeja - tällä kertaa tulimme kakkukahveille ja joulumarkkinoille. Tässä tunnelmaa luomaan muutamia kuvia, seuraavassa postissa itse markkinat.


Kahvila on Saksan ensimmäinen wieniläistyyppinen kahvila, avattu vuonna 1859!
Kello viiden teelle oli valtava ruuhka, vaikka kaksikerroksisessa kahvilassa on paljon paikkoja.
Mutta jokainen päivä on samppanjalasillisen väärti!

Kakkuvalikoima on pyörryttävä!

Ja kakun päälle vielä konvehteja mukaan!

Saimme pienen odottelun jälkeen joulukoristeisesta alakerrasta paikat ihanalta, vanhalta krumeluurisohvalta. Hiki jo virtasi, sillä ulkona oli kylmä viima, sisällä kuumaa kuin uunissa. Siistit miestarjoilijat ottivat vastaan tilauksia tuhansin "Gerne!"-lausahduksin, ja kantoivat kerroksittain kuppeja ja kakkuja pöytiin.

Kakut tilataan kakkutiskiltä, sieltä saa mukaan tilausnumeron, ja kohta tarjoilija kantaa tilauksen pöytään. Listalla mainitaan vain itsestään selvät valinnat, kuten juomat ja Apfelkuchet. Kakkutiskillä vaan menee valinnanvarasta aivan jumiin, koska kakut ovat pieniä taideteoksia, herkullisen näköisiä jokainen ja viipaleet valtavan kokoisia! 


Kahvi ja pikku Kännchen kermaa

Kahvilan nimikkokakku maistui Mozartin kuulalta ja kahvilta!

Vohveleita kuuman vadelmahillon kera!

Kahvilan sisustus on vanha, viehättävä ja huvittava samaan aikaan. Näyteikkunat, hyllyt ja nurkat ovat täynnä kaikenlaista tilpehööriä ja tutkittavaa! Lisää kuvia, ja aivan ihana (uus?)vanha mainos löytyy täältä, video lähtee pöyrimään kun klikkaat tekstiä Maldaner Werbefilm. Samaistun videon naisihmiseen, jonka silmät suurenevat ihmetyksestä pyöröovesta verhojen takaa sisään astuessa! :)


Rouva on tainnut käydä täällä useamminkin, kaksoisleuasta päätellen :)

Myös hovikissoille oli oma nurkkaus

Joulukoristeita myynnissä konvehtien seassa

Tästä kuusen alle vahtikoira, 259€

Perinnejouluun kaikki ainekset!

Lauantai-iltana kahvila oli tietysti tupaten täynnä, varsinkin kun oli ensimmäinen adventtiviikonloppu, ja joulumarkkinoiden avajaisia oli juuri vietetty. Massut pullollaan olikin sitten hyvä siirtyä ulos vilvoittelemaan ja tutkimaan markkinoita glühweinin kera. Siitä lisää huomenna!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!