3. joulukuuta 2014

Drei verschiedene Weichnachtsmärkte

Sunnuntaiaamuna veimme joulumarkkinakyläilijät lentokentälle, ja suuntasimme sen jälkeeen Frankfurtiin kävelylle Koiran kanssa. Kyliltä löytyi joulukojuja lähes joka aukiolta, ja tässä pieni katsaus muutamaan niistä.

Ensin kävelimme ostoskatu Zeiliä pitkin, jotta saamme pienen lämmön päälle, ja totutimme Koiruuden rauhassa ihmisiin ja lisääntyvään ihmis- ja koiravilinään. 


Zeilin kojuilla oli sunnuntaiaamuna väljää
Pukkikin vasta tutkaili omppuviinin reseptejä. Kuumaa Apfelwoita oli tarjolla, tietysti kun Frankfurtissa ollaan.

Tunnelma oli hieman syksyisempi kuin ihan jouluinen,
kaupungin lämmössä puissa oli vielä lehtiä..

Suuntasimme Zeilin jälkeen kohti Römerbergiä ja siellä tungosta alkoi olla jo kunnolla. Japanilaisturistijoukkioita, Omia ja Opia (mummoja ja pappoja), sekä edellisillan jalkapallo-ottelun faneja juomalauluineen. Tungosta oli oikeastaan niin paljon, että jouduimme jakaantumaan kahteen joukkueseen ja tekemään treffit Eisenerstegille joen rantaan - minä lähdin kuvamaan ja Mies Koiran kanssa hiljaisempaa reunaa pitkin seuraamista harjoitellen. Täällä koirat ovat tuttu näky markkinoilla ja kahviloissa, ja toivomme että meidän epelistäkin saadaan jonain päivänä seuraa kahville muuallekin kuin terassille.


Saisiko olla pannukakkuja - hollantilaisia tosin?

..tai Lebkuchen, saksalainen piparkakku?

Tungosta jo aikaisin, mahtuukohan tänne illalla ollenkaan?

Valtava karusellikin oli tungettu aukiolle - jossain lienee myös luistinrata..

Takakujilla oi hiljaisempaa





Suomen taannoisen tasa-arvoisen avioliittolain lopputuloksen kunniaksi vielä muutama kuva Friedrich-Stoltze-Platzilta, missä pieni aukio täyttyy pinkein somistein tuunatuista kojuista, tunnelma on rauhallisempi kuin Römerbergin jättimarkkinoilla, hieman glitterimpi, ja ehkä jopa lämpimämpi. Rosa Weichnacht on kaikille avoin joulutori, jossa näytteilleasettajat edustavat tai tukevat seksuaalivähemmistöjä. Missään ei tietenkään toitoteta asiaa, ja kaikki ovat tervetulleita, ja paikalla olikin paljon perheitä, pariskuntia ja tarjonta oli hieman fiinimpää, paljon kasvisruokaa, loimulohta, käsintehtyä suklaata, paikalta löytyi myös lämmitetty vessa ja drinkkibaari. Koiruudesta iloittiin myös muutamalla kojulla suurin ylistksin!



Afterskimäistä tunnelmaa jopa!




Keittolautasellisten, oluen ja glühweinin jälkeen viikonloppu alkoi jo painaa koko perhettä, joten pakenimme paikalle hiipivää kylmyyttä karkuun kohti autoa ja kotia. Olihan tässä retkiä ja markkinoita kerrakseen, no ehkä ainakin ensi viikonloppuun asti tarpeeksi!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!