23. heinäkuuta 2015

Singen in der Regen

Hassun sattuman kautta tulin etsineeksi netistä jotain aivan muuta, kun törmäsin Idstein -nimisen kaupungin sivuille. Huomasin, että siellä on kuvien perusteella melkoisen mukavan näköinen vanhakaupunki. Ja kappas - jazzfestarit menossa!

Pidän jazzista, ja Kotimaassa kävimme usein erilaisilla keikoilla kuuntelemassa musiikkia. Täällä paikalliseen tarjontaan tutustuminen on ollut vähemmällä, kun ei tunne paikallisia pumppuja. Juutuubista välillä koitan kuunnella, mitä olisi noiden (minulle) tuntemattomien nimien takana.. Muutaman isomman kaupungin mainonnassa näkyy kyllä keikkoja, mutta toistaiseksi mikään ei ole iskenyt niin, että olisimme hankkineet lippuja mihinkään. Seurasin viime syksynä telkkarista jotakin jazz-gaalaa, jossa palkittiin vuoden parhaimpia esiintyjiä, mutta (surkeasti yleistävä!) päätelmäni oli, että esiintyjistä suurin osa soitti free jazzia, jota en voi sietää (tai en ole ehkä kasvanut siihen vaiheeseen vielä, ilmeisesti se seuraa jossain vaiheessa..).

Mies osaa onneksi arvostaa live-musiikkia, ja ymmärtää jazzin vaikutteet muihin musiikkityyleihin, joten hänet oli helppo ylipuhua matkaan, varsinkin kun lupasin olla kuskina. Meinasimme ensin lähteä matkaan moottoripyörällä, mutta tulimmepa tarkistaneeksi sääennusteen, joka kaatoikin menomatkalla niskaamme ehkä kovimman sateen jemals!




Idstein on Taunusvuoriston juurella

Saavuimme täydelliseen aikaan sunnuntai-iltapäivänä, emmekä
joutuneet enää ostamaan lippua alueelle!

Vanhakaupunki on kompakti, mutta todella upeasti uudistettu! Ehkä yksi hienoimmista tähän asti nähdyistä!

Yksi Idsteinin linnan "sisäänkäynneistä"

Vihreäkoristeinen Killingerhaus on ehkä upein puurakenteinen talo Idsteinissa

Parkkeerasimme yhdelle useasta aukioista, joista jokaisella soitti eri bändi/ orkesteri. Tällä soitti mainio Marshall Cooper -niminen poppoo, jonka yksi kappale on tuolla alussa linkattuna. Näitä voisi kuunella uudemmankin kerran! Gefällt mir!

Kaupunkia vartioi Idsteinin linnan Hexenturm, joka on rakennettu 1100-luvulla

Tunnelma kaupungissa oli mukavan leppoisa, ja vaikka esiintymislavat olivat aika lähellä
toisiaan, jokaisesta esityksestä pystyi nauttimaan toisen häiritsemättä. Ja kun valinnan varaa
oli runsaasti, niin senkun vaelsi toiselle lavalle, kun edellisen ohjelma loppui.

Vanhasta keskustasta lähtee monta tällaista toinen toistaan viehättävämpää pitkää katua pois päin;
jokaisen varrella liikkeitä ja ravintoloita. Täällä viihtyy varmasti ihan tavallisenakin viikonloppuna.



Rathausin edessä esiintyi 2Men Group & The Chick, joka soitti näpäkkiä covereita

Ja kuin aikataulun tarkistaneena, viimeisen kappaleen aikana mustat pilvet saavuttivat myös Idsteinin, ja silloin
olikin hyvä hetki lähteä kotimatkalle. 


Tässä kaupungissa tutkittavaa riittää varmasti toisellekin kerralle, nyt emme edes koittaneet sen kummemmin paikantaa nähtävyyksiä, ihan väenpaljouden ja lavojen vuoksi - tosin emme ehkä edes nähneet vanhaakaupunkia kaikkein parhaimmillaan, eli ilman kojuja ja mainoksia joka paikassa. Ehkä vuoden päästä tulemme ihan kunnolla festivaaleille kuuntelemaan musiikkia, lippujen hinnat kun eivät pääse kukkaroa liikaa keventämään. Pe-su lippu maksoi tänä vuonna ennakkoon ostettuna huimat 17 euroa (siitä voi laskea, mitä päivälippu saattaa kustantaa)!

Festarit kaupungin pienessä keskustassa toimivat mielestäni täällä (ja muissakin kaupungeissa) oikein hyvin, nytkin halusimme syödä kunnolla, joten istuimme yhdelle terassille, söimme rauhassa, ja kuuntelimme lähintä esiintyjää, jonka olisi nähnyt hieman ylemmäs kurkottamalla. Varmaan lauantai-iltana kadut ovat täynnä, mutta jazzyleisö on tunnetusti aina tehnyt tilaa toiselle fanille. Tulee kotoisa olo, oli sitten missä päin maailmaa tahansa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!