3. heinäkuuta 2015

Sommer Unwetter

Kuten Kotimaassakin, täällä keväällä sääennustukset olivat das Frühlingswetter, ja nyt kesällä radiosta tulee puolen tunnin välein das Sommerwetter. Syksyllä ja talvella ne ovat vain das Wetter. Mutta vuodenajasta riippumatta yksi sana vilahtelee ennustuksissa aina -- das Unwetter

Suora käännös tarkoittaa myrskyä, mutta olemme tulleet siihen tulokseen, että se tarkoittaa myös epäsäätä. Siis ihan mitä vain, joka on jotenkin erikoista tai poikkeavaa.

Helteet saapuivat meille joitakin päiviä sitten, ja nyt ovat kai vallaneet koko Euroopan. Aurinko paahtaa niin kuumasti, ettei auringossa pysty olemaan, mittari kävi eilen jo 38 asteessa, ja lisää on luvassa. Heinäpellot ympärillämme vain pölyävät, ja jos haluaa jokeen uimaan, joutuu ensin tukehtumaan tuossa matkalla. Takaisin tullessa Koirankin turkki on jo taas kuiva.







Uimapaikoista onkin tavallaan pulaa, kun suomalaisena on tottunut uimaan ulkosalla ja luonnonvesissä. Täällä (keskellä mannerta; oi, asuapa vaikka Pohjois-Saksassa Ostseen rannalla!) joka toisessa kylässä on maauimala, ja ne ovat kovassa käytössä, lähimmässä Sinnin Waldschwimmbadissa oli 600 kävijää toissapäivänä.. (Joka toisessa-toisessa kylässä on sitten se kylpylä, joista löytyy useimmiten myös se ulkoallas - ja vähäpukeisempia ihmisiä. Jos et muista miten niin, niin kurkkaa täältä.)

Meillä on siis kesän Unwetter menossa. Kuumaa, Hitze nonstop, kuten sääennuste sanoo. Eikä tuo kuiva kuumuus edes oikein kehity ukkoskuuroiksi. Naapurin Setä pelkää ensi viikkoa, koska lämpötila saattaa laskea vain +32:een, joudummekohan pukemaan taas pitkät housut jalkaan? :D

Kuumuuden mukana tuli myös valtava määrä perhosia, ja ne ovat löytäneet keitaan Naapurin Sedän pihalta. Koirakin tosin tykkää hengata siellä, koska nurmikko on varjossa. Ja kaikenmaailman lepattavia leijailee kuonon ohi. (Iltahämärässä kuvat eivät ihan onnistuneet, kun en omista jalustaa.)








Lämmintä viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!