29. lokakuuta 2015

Der Albtraum vor Weihnachten

Viime vuonna tähän aikaan maalailin vielä seiniä, ja järjestelin huonekaluja paikoilleen, sillä 31.10. meillä oli tulossa kammottavat tuparit. 

Tänä vuonna ei juhlia ole, vaikka toivoin hieman pääseväni Darmstadtin lähellä sijaitsevan Burg Frankensteinin kauhujuhliin. Tuossa linnanrauniossa on pakko käydä jossain vaiheessa, sen on väitetty inspiroineen Mary Shelley'tä kirjoittamaan goottinovellinsa Frankensteinin hirviöstä. Linnassa järjestetään eri kauhuteemaisia juhlia ympäri vuoden, ja nyt halloweenina tietysti kunnon kauhumässäilyt. En uskaltaisi ehkä kuitenkaan osallistua niihin, luulen, että teemme hieman rauhallisemman retken sinne jonain ihanan ankeana talvipäivänä!


                                Nanu?!? https://m.youtube.com/watch?v=fEzpNrJ7KF4


Joka tapauksessa halloween-valot, kynttilät, lepakot ja hämähäkit on kaivettu esiin, ja etsiskelin kaupoista sopivaa kurpitsaa kaiverrettavaksi. En raaskinut tuhlata suurta jättikurpitsaa pelkästään lyhdyksi, joten päädyin ostamaan pienenpienen pikkuserkun..


       

       


Viime vuonna, ennen kutsuttujen vieraiden saapumista, portillamme kävi muutama pieni keppostelija noidan asuissaan, tosin Vampyyrikoiramme ehti pelästyttää heidät pimeällä pihalla, ennen kuin ehdimme hätiin.. Pyysimme valkeaksi valahtaneet lapset uudestaan ovellemme, ja pakkasin heille suoraan uunista oikeat suomalaiset korvapuustit, koska en ollut varautunut "Süßes oder Saures!" -kävijöihin (ja salmiakki olisi saattanut olla liikaa noin pienille noidille).

Tänä vuonna olen paremmin varautunut, ja namipussien lisäksi olen liimaillut vanhoja pihalyhytyjä kasaan, ja lisännyt aitojen hämähäkinseittien kylkeen hieman varjokuvia.. 


                                   


Tulkoon launatia ja "Süßes, sonst gibt's Saures" - annan mielummin nameja, kuin otan paikallisittain vastaan jotain "hapanta"  - tosin minulla ei ole aavistustakaan, mitä tapahtuisi, jos ottaisin kepposet vastaan?! Nyt lähden katsomaan Jack Skellingtonia, ihan englanniksi, ja otan oman Haamukoirani kainaloon!

                      
    


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!