20. lokakuuta 2015

Die Lizenz!

Viime sunnuntai alkoi aikaisin aamulla, koska koirakerholla piti olla jo kahdeksalta. Perillä odotti lämmitetty mökki, aamupalaa ja runsaasti sekä testeihin osallistujia että kannustajia.

Kokeisiin osallistujia oli joka tasolta: Miehen ja Koiran lisäksi BH-kokeeseen osallistui kaksi muuta koirakkoa. Jäljelle ja suojeluun oli myös useampi osallistuja eri tasoilta. Iltapäivän kello kahteen asti kentällä ja lähiympäristössä suoritettiin eri osioita näistä kokeista, ja tunnelma oli katossa. Välillä seistiin kentän laidalla, välillä parkkipaikalla  ja lähipelloilla, välissä hilpaistiin koirakerhon sisätiloihin lämmittelemään ja kahville. Sisällä keittiössä valmistettiin ruokaa, ja pöytien ääressä vaihdeltiin kuulumisia, neulottiin, lämmitettiin kaminaa ja sovittiin tapaamisia. Kerholaisia yhdistää muukin kuin vain koirat ja treenaaminen; olemme olleet onnekkaita, kun löysimme juuri tämän yksikön, suuren perheen, johon meidät on otettu ilolla ja uteliaisuudella vastaan.

Facebookissa jo ilmoittelinkin, että Mies läpäisi teoriaosuuden hienosti paikallisia kollegoitaan paremmin, mikä aiheutti hilpeyttä koko kerholla, onhan meillä pieni kielirasite niskassa koko ajan.. Koira suoriutui myös omista osistaan, tottelevaisuudesta ja liikennekäytöksestä, hienosti. BH-kokeen tulos on aina joko hylätty/ hyväksytty, mutta kuulimme tuomarin laskeneen kuitenkin itseään varten pisteitä tottelevaisuusosiossa, ja niitä kertyi kahta vaille täydet pisteet - huikea yllätys meillekin! Koiruus oli todella hyvässä vedossa, ja toimi moitteettomasti! Minua vähän jännitti kentän laidalla, mutta Miestä ja Koiraa ei; olisivat kuulemma voineet jatkaakin vielä!


       


Näitä kokeita järjestetään useamman kerran vuodessa, ja nämä ovat osalle koiraharrastajia aivan normipuuhaa. Meille tämän tuloksen saaminen oli kuitenkin pieni voitto koirankoulutuksessamme. Oli jo Koiran pentuajasta selvää, että tämä yksilö ei tule olemaan ihan helppo tapaus, mutta kovalla päättäväisyydellä varsinkin Mies on jaksanut päivästä toiseen kouluttaa ja hioa Koiran oppeja ja kulmia, sekä kasvattaa Koiran itseluottamusta. Karvainen kaverimme kun on pohjimmiltaan melko pehmeä ja epävarma, mutta koittaa tietysti esittää kovempaa jätkää, ja (koittaa) pomottaa kaikkia aina kun mahdollista..


        


Siksi oli hienoa saada tämä ensimmäinen tulos Koiralle täällä Saksanmaalla, se on nyt paikallisella tarkkuudella hiottu, jämpti ja varma tulos. Tästä eteenpäin meillä kaikilla kolmella on itseluottamusta jatkaa koulutusta kohti uusia tehtäviä, kyllä tästä vielä Oikea Koira saadaan aikaiseksi! 

Ja onhan aivan käsittämättömän hienoa huomata, kuinka kerhollamme tsempataan toisia, jännitetään tuloksia toisten puolesta, ja hurrataan, kun kaikki läpäisivät testit hienosti. Mahtavinta oli, kun eräs kerhomme veteraaneista, 76-vuotias harmaantunut herra sai täydet pisteet koiransa peltojäljestä! Siinä jokaiselle (minkä lajin tahansa) harrastajalle esimerkki päättäväisyydestä ja rakkaudesta lajiin! Päivän päätteksi kerholla tarjottiin lounasta ja kaikki osallistujat saivat tulosten lisäksi nipun papereita (Koiran nimi oli vähän saksalaisittain kirjoitettu, ja meidän sukunimessäkin osa kirjaimista vähän vaihtanut paikkaa, kuten täällä aina kaikissa dokumenteissa); Miehelläkin on nyt hieno koiranajokortti. Kelpaa esitellä :)


                                      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!