25. tammikuuta 2016

Abenteuerin im Wunderland

Frankfurtin kupeessa asumisessa on puolensa. Varsinkin kun lentokentän kautta pääsee vaikka minne ja vielä erittäin kohtuullisella hinnalla. Tunnin välein lentää vaikkapa tänne (ja matka kestää parhaimmillaan alle tunnin!):







Lontoo on tutuhko kaupunki, minne olen matkustanut siitä asti kun ikää oli riittävästi. Ensimmäinen matka keskittyi pitkälti musiikkiin, musiikkivideoiden lokaatioihin sekä tietyillä kaduilla ja asemilla (ja tubessa) luuhaamiseen, siinä toivossa, että joku julkkis osuisi silmään..

Sittemmin kaupunki on tullut minulle rakkaaksi kulttuurin vuoksi - kaupunki pursuaa museoita, kirjallisuutta, teatteria, oopperaa, musikaaleja; nähtävyyksiä, historiaa, ja kuuluisuuksien jalanjälkiä. Tutkittavaa on enemmäin kuin koskaan ehtii nuuskia..!

Tällä kaupungilla ei ole mitään tekemistä Saksan alkeiden kanssa, en edes törmännyt yhteenkään saksalaiseen, paitsi lentokoneessa. Englanti on ensimmäinen vieras kieleni, ja se on ollut myös lähes aina toinen työkieleni, ja Saksanmaalle muuttaessa se koitti tunkea kaikista koloista ulos, kun paikallinen kieli ei millään palautunut mieleen ja soljunut ulos niin kuin toivoin.. Välillä edelleenkin tuntuu, että ruotsi ja ranskakin sujuu paremmin, vaikka niiden käyttö on ollut ihan yhtä vähäistä kuin saksankin..

Silti koko matkan sanoin kaikille kaikissa tilanteissa danke ja bitte! Koitin olla brittiläisen pirteä ja kohtelias - saksaksi!? Osa ruokatilauksistakin meinasi tulla saksaksi: Weißwein, bitte; Kaffee, bitte - schwarz; zwei Erwachsene..


Lontoossa ei voi käydä kokeilematta kakkuja ja iltapäiväteetä..


Teatterissa on myös käytävä;  tällä kertaa tapasin Oopperan kummituksen ensi kertaa,
ja ihastuin Mouse Trapin kautta puhtaaseen puheteatteriin..

Kensington Gardensin Orangerie

Talvi ei ole parasta aikaa tutustua puutarhoihin, mutta on niissä silloinkin oma viehätyksensä


Oi kevät!



Queen Victoria


Uutta V&A:n edustalla..

..ja vanhaa National History Museumissa.



Itse rakennus on myös nähtävyys..


Somerset House

Cambridge - Pembroke College

Newtonin omenapuu, Trinity College



Huokausten silta, St John's College




Ja mainitsinko jo kevään..?!



Sillä aikaa kun Lontoon kevät hemmotteli meitä sekä sateella että paisteella, kotona Saksanmaalla talvi jatkui lumisena ja kosteana. Jetzt macht Winter eine Pause, sanottiin eilen radiossa, eli viimeisetkin lumet sulavat pois, mutta kevät ei vielä taida tulla (vaikka esikot jo kukkivatkin marjapensaiden alla)..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!