12. marraskuuta 2014

Eine Anpassung!

Heti kun pääsin parjaamaan, ettei kukaan tiedä mikä tai miksi martinia vietetään, sain nokilleni. Kaikki aiemmat markkinat olivat siis mitä tahansa markkinoita ja pyhimysjuhlia (lainaus suoraan Miehen paikallisilta työkavereilta!). Seuraa siis oikaisu:

Marraskuun 11. päivänä Saksassa vietetään Martinpäivää  - monilla alueilla samalle päivälle osuu myös karnevaalisesongin avaus, kertoo google.

Martinpäivänä järjestetään lyhtykulkueita muistuttamaan Pyhän Martin legendasta. Lyhtykulkueita johtaa ratsastaja, joka esittää Pyhää Marttia. Lapset (ja heidän vanhempansa) kulkevat lyhtyineen katuja pitkin ja laulavat lauluja pyhimyksen elämästä, lyhdyistä ja syksystä. Kuvia noista lyhdyistä löytää googlen kautta, ne ovat sellaisia kepin nokassa roikkuvia (paperi)lyhtyjä. Esitysten jälkeen tarjolla on kuumaa juotavaa ja pikkusyötävää. Tätä juhlaa vietetään täällä luonnollisesti enemmän kuin vaikkapa halloweenia. Kotimaassakin on "kekreilty" Martinpäivää.

Jos olisi lapsia, olisin varmaan tiennyt tämän, ja osaisin varmaan joitakin aiheeseen liittyviä laulujakin. Ehkä ensi vuonna osaan pitää silmäni auki, ja löytää jopa jostain yhden kulkueen.

Saksan alkeita ja Tutkimusmatkailija pyytävät anteeksi, ja toteavat oppineensa jälleen jotain uutta. Hyvää Martinpäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!