11. marraskuuta 2014

Erwartung für Weihnachten

Aurinko laskee ja valot syttyvät

Herbornin taloissa on "kiinteät" jouluvalot!
Piparkakkutaloja!


Tässä muutama tunnelmakuva Herbornin Martinimarktilta, joka ei nimestään huolimatta tarkoita martinien siemailua, vaan todennäköisesti Martinpäivän markkinoita (Saksassa Martin tai Martini), joita juhlitaan ja vietetään 10. tai 11. marraskuuta joko Martin Lutherin taikka Pyhän Martin eli Martinus Toursilaisen kunniaksi ympäri Saksaa. 

Etkö ole kuullut moisesta? No ei se mitään, en minäkään, ja tuskin kovin moni muukaan; täällä paikalliset sanoivat, että "taas jonkun pyhimyksen mukaan nimetty tekosyy markkinoille"! Onhan tälläkin juhlalla perinteensä ja perintönsä, en vähättele. 

Joka tapauksessa valo alkavan pimeyden keskellä on tervetullut näky kaikille, ja näissä tunnelmissa aloin odottaa jo malttamattomasti kuun lopulla alkavia joulumarkkinoita! Löysin sisältäni siis joulu(valo)ihmisen, ja näillä nurkilla varmasti näyttää tunnelmalliselta kuukauden sisään,  Gießenissä näkyi jo joulukojuja pystytettävän. Toivottavasti saadaan vielä ripaus lunta maustamaan näkymiä, jotka tuoksuvat huumaavasti sokeroiduilta manteleilta, paahdetuilta kastanjoilta, piparkakuilta, hehkuviiniltä ja punssilta - jo nyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!