4. marraskuuta 2014

In den Wolken

Tuparit ja Halloween on nyt vietetty, se tarkoittaa sitä, että maalaus ja "sisustus" on suoritettu loppuun, ja kammottavalle, ruskealle keittiölle on alustava pientä pintaremonttia -suunnitelma -- ilman painostavaa aikataulua.

Juhlien jälkeen piti päästä taas kunnon lenkille, ja pakkasimme eväät reppuun, Koiran autoon ja ajoimme noin 600 metrin korkeuteen, paikkaan, missä yli 150 kilometrin vaellusreitti Rothaarsteig poikkeaa lähimaastoissamme. Täältä kukkulan päältä on huikeat näköalat.. jos vain sitkeä pilvi ei olisi juuttunut huipulle!


Tästä on ajettu monta kertaa ohi, ja hyvällä säällä näkyvyys on varmaan useampia kymmeniä kilometrejä..
Se mitä tuolla "horisontissa" näkyy, jää arvattavaksi..

Sumuisia päiviä on todella paljon, melkein kehtaan väittää, että joka päivä pian jo kuukauden ajan. Luulen, että tämä on meidän talvinäkymämme ja säämme; vielä on onneksi päälle 10 astetta lämmintä (tuntuu ihan viideltä kosteuden vuoksi), ja puissa on jonkin verran lehtiä, mutta kun ne ovat tippuneet, jäljelle jäänee vain sumu ja puiden luurangot. Kaikki paikalliset vakuuttelevat, että lunta tulee, jos vain on kylmä talvi tulossa, tosin meidän laaksomme on sen verran lämpimämpi, että lumi saattaa pysyä vain noilla ympäröivillä kukkuloilla. No, se jää vielä nähtäväksi. Sillä aikaa nautimme tästä kummallisesta sumupilvestä, jonka keskellä on välillä hyvinkin kirkasta!





Saimme vaeltaa reittimme ihanassa rauhassa ja hiljaisuudessa (paikalliset tosiaan lähtevät liikkeelle vasta kun palailemme, ja me emme ole koskaan aikaisin missään!), välillä sumupilvi tiivistyi pieneksi sateeksi metsän keskellä, mutta koko ajan tuntui siltä kuin kävelisi unessa, ja räpsin varmaan miljoona samanlaista (mutta erilaista!) kuvaa joka mutkasta - välillä pilvi istui tuhtina ympärillämme, välillä se raotti hieman näkymiä edessämme, mutta mukana se pysyi koko ajan!


Tuosta matkaan, mutta minne me joudumme..?

Koira kävi tutkimassa mitä nyppylän takaa löytyy, sitä samaa kuulemma..



Koiraakin jännitti välillä

Joka mutkan takaa näkyi jotain taianomaista..
Jotenkin vielä halloweenin kummitukset ja muut pyörivät mielessä.. Böö!
Takaisin tullessa näkyi jo vähän enemmän, tämä kuva on suurin piirtein samasta kohdasta kuin alun toinen kuva.
Ei tästä vielä pitkälle näy, mutta vähän enemmän. Joudumme palaamaan uudelleen, "harmi"! :)


1 kommentti:

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!