16. maaliskuuta 2015

Das Gartenfest

Sataa, on harmaata. Pääsylipussa lukee puutarhajuhla. Tuuli riepottelee pihalla tulisijojen liekkejä, wurstin tuoksu leijailee nenään. Äkkiä sisälle lämpöiseen! Edellisillä "puutarha"messuilla oli vain muutama oikeasti puutarhaan liittyvä näytteilleasettaja, ja niistäkin kaksi hollantilaisia kukkasipulimyyjiä. Tarkemmin tutkittuna messujen kuvailussa mainittiinkin vain sanat landlust, genießen ja frühling. No, olihan siellä paikallisia viini- ja ruokatuottajia, sekä muutama maatilan asukki. Nyt olin kuitenkin tarkkana, että seuraavassa tapahtumassa todella lukee g a r t e n jossain kohtaa. Ja nyt luki. Ja sisällä tuoksui hyasintti, kevätesikko ja kielot!

Sisällä oli lämmintä, ja myyntikojuja neljässä hallissa - iloinen yllätys. Paras yllätyksistä oli kuitenkin se, että suurin osa todella möi kasveja. Täällä on nimittäin kaikilla messuilla (myös mm. mopomessuilla) hirveästi korujen, vaatteiden ja koristeiden myyntiä, kaikki suloisessa sekamelskassa keskenään. Ideoita ei oikeastaan tarjota, messuille on tultu myymään. Joten annan kyllä Kotimaan puutarhamessuille siitä pisteet, että siellä tarjotaan ideoita, (hiipuneen) myynnin lisäksi. Mutta Gießenin puutarhamessut olivat silti kiinnostava tuttavuus, erityisesti siltä osin, että sain selville monien kasvien nimet. Tosin minua vaivaa huono nimimuisti - kuten ihmistenkin kanssa - muistan kasvot/ kasvin, mutten nimeä. Joten ne kasvit, joiden nimistä en muistanut ottaa valokuvaa, jäivät taas nimettömiksi. Ainakin seuraavaan kohtaamiseen asti.


Pääsiäinen on niin valtava juhla, että suurin osa koristeista oli pupuja ja munia


Vesiaiheet ja lammikot pienessäkin koossa (astiassa) ovat ilmeisesti nousussa

Ja jos puutarha on tosi moderni, voi kasvitkin olla ikikasveja

Opasteita tarvitaan suuremmassa tarhassa

Helsinki-Vantaalle on kuulemma saapunut unimunia, minä nukkuisin mieluiten tässä.
Merenrannalla.

Syksyn messuilla ja tapahtumissa suosituin tuote oli (aito) jättilaukan kukka, nyt niitä saa myös kestävässä jättijättikoossa!

Pinkki, valkoinen vai lila?


Uusimpia trendejä ei näillä messuilla tosiaan kauheasti esitelty, paikalla oli pääasiassa paikallisia yrityksiä, joista monet ovat erikoistuneet omaan alueeseensa, kuten bonsaipuihin, kiinalaiseen puutarhaan, eksoottisiin kasveihin tai vaikka tuoksuviin kasveihin. Muistot tulvahtivat mieleen, kun kävin hieraisemassa mummolta tuttuja tuoksupelargoneja.. 

Kevätkukkivat puut olivat suuresti edustettuina, kirsikat, luumut, omenat, pajut.. Harmi ettei niitä oltu hyödetty kukkaan.. Täällä näkee todella monilla pihoilla upeita sateenvarjon muotoon pakotettuja riippapajuja, joissa on nyt melkein peukalon kokoiset "kissat". Esillä oli tietysti kaikki saavuttamattomat unelmat kuten ihanat, upeat magnoliat ja kameliat, joihin en uskalla edes täällä satsata, vaikka magnolia näyttää talvehtivan useammalla naapurilla. Hintatason puolesta siihen kyllä voisi ryhtyä - tarjontaa on, joten hinnat ovat kohtuulliset, ja jos joskus jäämme tänne, niin laitan sitten kyllä kaikki unelmat penkkiin ja ruukkun! Nyt en raaski ostaa mitään sellaista, jota en voi muuton tullessa pakata kuormaan mukaan..


Sininen lienee nyt trendiväri, koska kaikista tutuista kukista oli paljon sinisiä versioita.
Kaunis tämä kruunuvuokko ainakin.

Esikossa sininen on hieman outo? Makuasioita..

Esikkoja oli todella paljon, ja erilaisia, tällainen tummalehtinen versio oli minulle uusi. Loisteputkivalo kääntää sen tässä
hieman kuolleeksi, oikea sävy oli hieno tummanpunertava, ja tällä punaisella kukalla se oli aika upea.

Hamamelis, taikapähkinä, kukkii juuri nyt monella pihalla

Kuten myös tämän "lumipallon" - jonka nimeä en saa taipumaan suomeksi - eri versiot, jopa keltaisena!

Tämän kirjopikarililjan myötä terveisiä neulovalle ja huovuttavalle ystävälleni!

Onko siinä valkoiset ruudut tummalla pohjalla, vai toisinpäin? :)

Kaktuksia näin pitkästä aikaa paljon, olisiko niidenkin aika palaamassa, ja mehikasveja jos jonkinnäköisiä;
hauska tämä muotoiltu turvealusta, vähän kuin suomalaista kunttaa!
Karpalo oli muuten yksi paikallisia kovasti kiinnostava kasvi, ja yhdeltä myyjältä löysin sinivuokkoja järkyttävään hintaan..


Olin päättänyt ostaa messuilta vain tarpeeseen, ja lähdin alunperin etsimään sellaisia yrttejä, joita en malta kasvattaa (esimerkiksi rosmariini, joka kannattaa ostaa taimena tai isona kasvina, ja lisätä itse pistokkaina), mutta yllättäen näitä ei löytynyt. Ei hätää, vappuna on Hessenparkissa kevätmyyjäiset, sieltä yrttejä saa vaikka autollisen. Sillä aikaa ihailen mukaan tarttuneita kerrottuja esikoita, ja muuta hölmöä rompetta, jota en sitten kuitenkaan voinut vastustaa.



Pink champagne

Miss Indigo




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!