4. maaliskuuta 2015

Oberburg & Unterburg

Edellisen postin miniatyyrimaailman jälkeen teimme - koska sadetta ei näkynytkään vielä - Koiran kanssa lenkin ihanassa tammilehdossa, leppoisessa kymmenen asteen kevätlämmössä. Paikka on Hangelsteinin luonnonsuojelualue, joka on kasvitieteellisesti (erityisen lämmin ympäristö) ja historiallisesti (jäänteitä kelttiaikojen rakennelmista!) erityinen. Täällä kukkii varmaan kuukauden päästä kaiken maailman kevätkukat, ja metsissä asustaa mäyriä, lepakoita, kymmeniä eri hiiri- ja myyrälajeja, lintuja suojeluksi asti sekä jopa Feuersalamander, eli tulisalamanteri, jonka kuvan nähtyäni kiirehdin takaisin leveille kävelyteille..

Lenkin jälkeen nälkä kurnikin jo masuissa ja sadepilvet viimein vaanivat lähistöllä. Ajoimme siis vähän matkan päähän katsomaan kahden "linnan" yhdistelmää, ja etsimään sieltä ruokaa. Ylälinna eli Oberburg on oikeasti Burg Staufenberg, linna 1200-luvun alulta. Kokonainen rakennus se tosin on ollut vain 1600-luvun puoliväliin, jolloin nk. Hessenin sota tuhosi sen. 1800-luvulle asti linnan vuorelta louhittiin basalttia, ja vasta sen jälkeen rauniot ovat jääneet rauhaan, ja nykyään linnan pihalla ja raunioilla järjestetään erilaisia tapahtumia.


Sisään uusituista porteista!

Vähän joutuu vanhassa puutarhassa kiertelemään..

Ja nousemaan taas satoja portaita..
No niin, nyt näkyy jo jotain..

Aidat ja muurit on onneksi tukevat

Linnan torni on komea edelleen

Ja saa tästä kyllä kuvan siitä, millainen linna on aikanaan ollut!
Skumppapullojen määrästä (eri roskiksissa) päätellen täällä on vietetty muutama romanttinen hetkikin.

Mikäs täällä olisi kesällä pikku maistiaiset ottaa!


Mutta tarkistetaan näkymät ylhäältäkin vielä. Eikun kiipeämään!

Täältä näkee kyllä lähes kaikkialle!



Hups, alas onkin matkaa..

Huimaa..


Unterburg eli alalinna on hieman paremmassa kunnossa, mutta se johtuukin siitä, että alkujaan v. 1517 rakennettu linna on rakennettu pariin otteeseen uudestaan, ja se toimii nykyään kuuluisana neljän tähden hotellina ja ravintolana. Lähdimme koputtelemaan ovia, ja etsimään ruokaa.


Burghotel Staufenberg

Ravintola Ritterkeller

Ja löytyy sieltä tosiaan muutama ritarikin

Saavuimme juuri lounasajan ja illallisajan välissä, joten tarjolla oli vain sienikeittoa, salaatteja ja kakkua, mutta kyllähän niillä nälkä lähti. Linnan sokkeiloissa järjestetään juhlia, häitä, keskiaikaisia illallisia, ja linnan terassilta voi kesäiltoina katsella upeita maisemia kokin grillatessa vieressä possua ja muita herkkuja. Tässä paikassa oli kyllä oma viehätyksensä, ja saatoimmepa tehdä tänne varauksen uudemmalle visiitille..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!