28. maaliskuuta 2015

Frühling oder Herbst?

Hetken hiljaisuus täällä blogissa selittyy sillä, että teimme pienen hiihtolomaretken takaisin Söldeniin, tällä kertaa paremmalla matkaonnella (lähes) ilman ruuhkia ja lumisadetta. Tuntui hassulta kaivaa talvivaatteet ja pipot esille ja lähteä aurinkoisesta, lämpöisestä kevätsäästä ajamaan kohti talvea ja lunta.. Mutta sen kerran kun Alpit ovat säädyllisen matkan päässä meistä, onhan sinne lähdettävä vielä uudestaan! Päädyimme valitsemaan saman kohteen, koska pääsisimme nopeasti rinteeseen laskemaan, ja sopiville vaelluspoluille Koiran kanssa - kun nyt on jo pieni käsitys siitä, mitä alueelta löytyy.

Sää muuttui odotetusti vuorten noustessa edessämme sekä maan vaihtuessa, mutta ennen karuimpaan vuoristomaastoon nousua pidimme Koiran iloksi vielä yhden pienen leikkihetken mutkaisen Fernpassin vuoristotien jälkeen (kaikilla pää sekaisin mutkista, ja korvien naksumisesta). Maisema näytti aurinkoiselta, mäntymetsä tuoksui, ja kukkuloiden rinteet näyttivät lumisen sijaan kummallisen kukertavilta Ötztalin alueella. Kanervat kukkivat - keväällä?! 

Kontrasti valtoimenaan kukkivien kanerva"niittyjen" ja havunvihreän välillä on yhtä jännittävä kuin alppijokien ja -järvien huikasevan turkoosin ja vuorien tummuuden välillä. En ole koskaan nähnyt näin runsasta kanervikkoa Kotimaassa! Olin niin hämmentynyt tästä yllättävästä näystä, etten tajunnut napata oikeaa kameraa kävelylle mukaan, joten sain ikuistettua vain muutaman näkymän kännykällä, ja ilmeisesti kädet innostuksesta täristen.




Koiralla oli kotoisa olo, se juoksi mättäältä toiselle hullantuneena, ja kieri itseensä ihanan suomaisen tuoksun
Jokaisen mutkan ja kumpareen takana avautui vain lisää ja lisää kanervaista "merta"


Emme malttaneet pysähtyä ottamaan enempää kuvia, koska halusimme perille majoituspaikkaan ennen pimeän tuloa. Ehdimmekin tällä kertaa hyvin näkemään lumiset huiput, vaikka alhaalla laaksossa ei lunta enää ollut. Lisää tunnelmia lumesta ja muusta maisemasta muutamassa seuraavassa julkaisussa! Bleiben Sie dran!



(Voi kun sen kaiken värin olisi saanut talteen paremmin!)

1 kommentti:

  1. Uskomattoman upea metsä näissä kuvissakin, voin kuvitella että näky oli ihmeellinen!

    VastaaPoista

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!