2. maaliskuuta 2015

Die rechte Skala?

Sunnuntaiaamuisin postilaatikon sanomalehtikaukaloon tungetaan tuhti rulla sunnuntailehtiä ja mainoksia. Ne kuuluvat siis sunnuntaiaamiaiseen oleellisena osana. Lyhyiden uutisten luku sujuu jo hyvin, jos ei juutu ihan jokaiseen sanaan. Lehdistä löytyy tietysti päivän ja tulevan viikon menovinkit sekä ruokaohjeita, ja ostoslistat tehdään repimällä sopivien artikkeleiden kuvat nippuihin kaupoittain. Lidl on täälläkin hankala, kun osa tuotteista tulee myyntiin vasta torstaina :D

Koska sääksi oli luvattu sateista, lähdimme hyvällä omatunnolla tutkimaan pienoismallimyyjäisiä, jotka järjestetään lähistöllä olevassa Sammler- und Hobbyweltissä. Mies on aikanaan rakentanut pienoisrautateitä ja haaveilee edelleen urasta vaihteidenvaihtajana.. Emmepä ihan tarkalleen tienneet minne joutuisimme, ja pikavisiitistä tulikin puolentoista tunnin retki.

Paikan löytämisessä oli alkuun hieman haasteita, koska se sijaitsi am Arsch der Welt eli keskellä-ei-mitään (katso esimerkkimainoksen alkusekunnit täältä), ja sielläkin teollisuusalueen viimeisessä nurkassa. Navigaattori kyllä löysi paikan, mutta koska autoon ei mahdu kahta nalkuttavaa naisihmistä, toinen oli suljettava hyvän sään aikana :D

Löydettyämme perille sovussa, huomasimme, että tapahtuma oli hyvin suosittu, ja tallustelimme lippujonoon. Pääsymaksu oli euron. Mutta ihana Frau kassalla tarjosikin meille kuuden euron lippua, jolla saa katsastaa koko rakennuksen, joten otimme sen. Kierähdimme alkuun pienoismallien myynnissä, ja siellä olikin melkoinen tavarataivas junaratojen rakentajille, ja innostus hiipi selvästi Miehen mieleen, kun hän tarkkaili veturien hintoja.. Voi olla, että Kotimaan varastosta pyydetään pian junalähetystä. 

Myyjäisissä kierreltyämme siirryimme tutkimaan rakennuksen muita anteja, ja kävi ilmi, että hallissa on kaksi kerrosta täynnä kaikkea mahdollista keräilytavaraa, sekä valtava miniatyyrikokoelma. Vitriinisokkelosta löytyy ihan mitä vain keräilytavaraa postimerkeistä ja vanhoista seteleistä univormuihin, nukkeihin ja lentokoneisiin. Pihalla viimeksi mainittuja oli ihan oikeassakin koossa. Silmät lautasina kiersimme halleja, ja yhteistä monille tavaroille oli se, että ne liittyivät useimmiten vähintäänkin Saksaan, mutta vielä tarkemmin Hessenin osavaltioon, siis paikallisiin tuotteisiin taikka paikallisten kerääjien aarteisiin. Mutta puhukoot tässä kohtaa kuvat puolestaan, ja jos olet innokas keräilijä, tai vain haluat nähdä uskomattoman kokoelman (saksalaista) tuotantoa, suuntaa tänne (kokoelmien kuvia katsoaksesi klikkaa Sammlerwelt; tai Hobbywelt, jos tykkäät pienoismalleista)! 


Vanhoja autoja, moottoripyöriä ja vespoja (Gießenin Vespa Club) sekä asiaankuuluvaa muotia löytyy alakerrasta;
kattavan univormukokoelman ohella (vitriinissä, joten kuvaus oli liian haastavaa heijastusten vuoksi).


Yläkerrasta puolestaan kokoelmia, ja kokonaisia ajanmukaisesti kalustettuja huoneita;
tämä kaunotar vuoden 1929 tyyliin sisustetusta saksalaisen rouvan huoneesta.

Postimerkkejä paikallisittain..

..sekä siirtomaalaisittain


Jopa kahvi- ja teekupeille oli oma osastonsa (vanhoille saksalaisille oluttuopeille myös),
kuvassa tosin ranskalaista Limogesia

Hessenissä asustaa myös joku, joka rakentaa tulitikuista melkein mitä vain, tässä tuttu Braunfelsin linna!

Laitapa itse paremmaksi!

Ja ne miniatyyrit! Näitä oli kyllä ilo katsella!




Rakentajalla on ollut rutkasti huumorintajua!

Nappia painamalla sai mm. junat liikkeelle..

.. ravit käyntiin..
..taikka hiihtohissit liikkeelle!


Satamassa oli tapahtunut onnettomuus..

Ja muutamia tulipalojakin oli päällä

Huvipuistossa oli rauhallisempaa

Tai ehkä vähän pää pyörällä!

Ei kiilata jonossa!


Isomman skaalan maisemmissakin tapahtui


Ja Legoilla oli tietysti oma maailmansa





Mies on houkutellut minua mukaan Hampurin Miniatur Wunderlandiin, joka on tietysti tähän paikalliseen kokoelmaan verrattuna jotain aivan muuta, mutta sen verran hauskaa täällä pikkukylän minimaailmassa oli, että saatanpa suostua Hampurin retkelle mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!