18. marraskuuta 2015

Fünfte Jahreszeit

Olen puhunut täällä blogissa viidennestä vuodenajasta, joka yleensä - ja minulle - on tarkoittanut kevään karnevaalikautta laskiaisen ympärillä. Mutta se on myös karnevaalikausi adventeista jouluun, ja monta muutakin ajankohtaa ja tapahtumaa. Fünfte Jahreszeit osuu eri kohtaan vuotta riippuen siitä, missä päin Saksaa sattuu tapahtumaan!

Markkinoita on nyt täällä Hessenissä joka viikonloppu milloin missäkin, ja ensi viikon lopulla aukeavat jo ensimmäiset joulumarkkinat. Talven väitetään saapuvan tämän viikon lopulla, nähtäväksi jää, mitä se meidän laaksossamme tarkoittaa. Olisipa ihanaa saada vähän lunta joulumarkkinoille! Minulta on jäänyt nyt muutamat tapahtumat sitkeän flunssan vuoksi väliin, päivän kohokohtia ovat vartin köpötelyt Koiran kanssa, pidemmälle ei vielä jaksa..









Odotan jo innolla markkinoiden alkua, valoja tummenevassa illassa, paahdettujen kastanjoiden tuoksua (tänä vuonna taidan maistaa niitä myös), ulkoroihuja, puuhakkeen rahinaa jalkojen alla ja tietysti glühweinia! Valikoima markkinoilla on melko samaa paikasta riippumatta: valtavia, koristeltuja joulupipareita, joulukoristeita lasipalloista puisiin maisematauluihin, suklaalla kuorrutettuja hedelmiä, mehiläisvahakynttilöitä, jouluvaloja ja -tähtiä.. Toki on hauska tutkia käsityöläisten kojuja, niistä voi löytää vaikka mitä upeita aarteita, mutta parasta markkinoissa on tunnelma - ja ruuat. 

Syömään ja juomaan markkinoille tullaankin, kavereiden ja perheen kera, ja siksi monet markkinat joko aukeavat tai pääsevät vauhtiin vasta illalla auringon laskiessa ja töiden päättyessä. Erilaisille ruokakojuille on pisimmät jonot. Ja pikkurahalla saakin syödä vaikka mitä herkkuja. Miehen mielestä kaikista hauskinta on se, että laseissa, mukeissa ja astioissa on pantti, niin että kierroksen jälkeen kotiinpäin lähtiessä taskun pohjalle jää vielä jotakin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!