23. marraskuuta 2015

Schnee!!

Lauantaina koirakerholla pohdittiin, tuleeko talvi viikonlopun aikana vai ei, ja paikalliset sanoivat, että talvi tulee sunnuntai-iltana. Epäilimme Miehen kanssa asiaa, eipä viime vuonnakaan nähty lunta kuin kerran. Mutta se tuli: juuri ennen auringonlaskua alkoi sataa lunta! No, olihan se melkoisen märkää lunta, lämpötila laaksossamme kun oli +5 astetta..

Olimme juuri lähdössä Gießeniin sunnuntaiselle kaupunkikävelylle ja syömään, ja matkalla lämpötila alkoi jo laskea lähelle nollaa, joten perillä lunta oli jopa maassa ja autojen katoilla. Koira oli aivan hepulissa, ja juoksi ympäri toria kirsu maassa, suu auki, niin että tassuvanan keskelle tuli leualla aurattu lumeton vana!


Tori on sunnuntaisin oiva parkkipaikka Gießenin keskustassa

Ruusupensaat muuttuivat taas valkoisiksi




Sunnuntaiseen tapaan kaupungilla riittää kävelijöitä ja näyteikkunoiden katselijoita, tosin sade oli karkottanut useimmat jo sisälle ja ruuan pariin. 



Kaikkialla on jo joulukoristeet esillä ja näitä pienoisjoulumaailmoja..

Ostoskatu Selterswegin kauneimpia taloja - kohta kun saadaan jouluvalotkin päälle niin joulumaailmaa voi ihastella ihan täydessä koossa..


Juuri kun olimme kastuneet läpimäriksi räntäsateessa, taivas aukeni, ja tilalle tuli tähtikirkas yö. Lunta ei lopulta jäänyt kuin muutamiin kukkapenkkeihin, ja tiet suolattiin taas kuiviksi alta aikayksikön, niin kuin täällä aina. Se tarkoittaa tassusalvaa Koiralle, ja tehovahaa autolle, koska jatkuvassa suolassa talsiminen syövyttää kaiken. Toisaalta täällä ei tule kuraa sisään niin paljon kuin Kotimaassa, mutta kaikista kengistä ja housunlahkeista huomaa kyllä, milloin talvi on tullut..

Mutta näimmepä ensilumen - tänne odotetaan ennätyskuuman kesän jälkeen kylmää talvea, ehkäpä luminen joulumarkkinatoiveeni toteutuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!