20. heinäkuuta 2016

Umzug in Prozess

Multitasking!


Haluaisinpa kertoa keskiviikon ratoksi jotakin hauskaa, mutta täällä ei tapahdu juuri nyt mitään. Tai tapahtuu vähän liikaakin: muuton valmistelu, pakkaus ja tavaroiden kasaaminen on täydessä käynnissä.

Joka paikassa on täysiä, vaiheessa olevia, aloitettuja ja tyhjiä pahvilaatikoita. Mitään ei tarvitsisi itse pakata, muuttosopimukseemme kuuluu kaikki työ pakkaamisesta tavaroiden purkuun, mutta käsi ylös, jos joku pystyy tuosta vaan avaamaan oven ja päästämään muuttofirman miehet hommiin. Olen koittanut vähintäänkin saada kaikki "samanlaiset" asiat samaan paikkaan: esimerkiksi kaikki vaatteet alkavat olla siellä, missä niiden kuuluu olla (meidän hienossa vaatekaapissa), talvitakit ja -vaatteet on jo muuttolaatikoissa, ja pesukoneessa pyörii viimeinen (viimeinen!!) koneellinen pyykkiä! Pesukone nimittäin haetaan pois perjantaina, Mies möi sen. Koska (minä en jaksa enää pestä sillä pyykkiä) se on jokseenkin rasittava laite, joka vaatii jatkuvaa vahtimista ;)

Astiat jätin muuttomiehille; ainakin tänne päin tullessamme he olivat niin tarkkoja niiden käärimisestä satoihin kerroksiin paperia (ettei mikään vaan hajoa: ymmärrän toki, etteivät he halua muuttotappioita tililleen), että saavat tälläkin kertaa päättää itse, mikä on parasta. Kirjoihin en myöskään ole koskenut - lukuunottamatta niitä, jotka aion hamstrata Kotimatkalle luettavaksi - koska on kuulemma jokin kikkakutonen, jolla selvitään kirjojen kuljetuksesta ilman pahvilaatikoita.. ?

Arvaatte siis, että koko talous on jokseenkin sekaisin. Pakkaamista, ja erityisesti tavaroiden kantamista kerroksesta toiseen leppoistaa viimeinkin alkanut helle, ulkona on vielä illallakin yli 30 astetta. Nyt niille sonnenschutzrolloille on käyttöä! No, ainakin pyykki kuivuu ennätysnopeasti, ja toistaiseksi ilma on ollut kuivaa -- toivottavasti se pysyy sellaisena vielä viikon, etteivät tavaramme joudu muuttoautoon kosteina, ja siten saavu Kotimaahan homeessa..

Koira on ihan ihmeissään, yleensä pakkaaminen tarkoittaa sitä, että jompikumpi meistä on lähdössä matkalle, ja siitä Koira ei todellakaan tykkää. Miten sille reppanalle selittää, että ei hätää, me ollaan menossa Kaikki samaan paikkaan, yhdessä..! Helteen vuoksi lenkitkin ovat jääneet lyhyeen, lukuisia uintiretkiä lukuunottamatta.

Vielä on yhdet (tai kahdet) grilli-iltamat edessä, joten täällä täytyy vähän siivotakin, ja jostain kumman syystä ihmisen on pakko myös syödä ja nukkua, myös muuton valmisteluiden keskellä. Ja vaikka kattilat ovatkin vielä paikallaan, niin joku innokas pakkasi jo mausteet pois. Ynnä muuta vastaavaa. Tällaista on arki täällä tällä hetkellä.

Perjantain postaus jää pois, koska lähdemme vielä viimeisen kerran ostoksille Düsseldorfiin, ja viikon päästä torstaina me hyppäämme autoon ja karautamme kohti pohjoista ja Ostseekustia, siellä odottaa pieni merenrantaloma muuttokuorman ajellessa omaa reittiään kohti Kotimaata. Todennäköisesti Saksan Alkeissa ei siis hetkeen ole liikehdintää verkossa, vaan olemme liikkeellä tuolla maailmalla. 

Tavataan, kun törmätään! Bis bald!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!