7. maaliskuuta 2016

Auf dem Marktplatz

Jos eri kylien tapahtumailmoituksia jaksaa seurata, löytää joka viikonlopulle vaikka mitä erikoisia tapahtumia. Viikko sitten lähistöllämme oli pääsiäismunapörssi, ja pääsiäismunanäyttely. Onhan pääsiäinen täällä erittäin tärkeä ja suuri juhla, ja ihmiset muuten myös paastoavat ennen sitä. Kirkossa käynti on myös hyvin tärkeä tapa, erityisesti sunnuntaisin. Sen kuulee nimittäin jo varttia vaille yhdeksän, kun kylämme kirkonkellot pauhaavat noin vartin ajan, jotta kaikki muistavat raahautua paikalle kymmeneksi. Siinä herää, vaikka olisi katsellut elokuvia aamuyöhön..

Joten kun sunnuntain kirkonmenot on (muiden osalta) suoritettu, voidaan lähteä tutkimaan pyhäpäivän aktiviteetteja. Olin sopinut treffit Rouva Gabin kanssa, kunhan hän pääsee kirkosta - hän on se rouva koirakerholtamme, joka on luvannut opettaa minulle saksaa ihan vain juttelemalla meille yhteisistä asioista. Gießenissä pysähtyi eilen Deutsch-Holländischer Stoffmarkt, kiertävät kangasmarkkinat, ja olin pyytänyt häntä mukaan, koska hänkin harrastaa käsitöitä. 

Tämä kulkue (ja muutama muukin kilpaileva karavaani toisaalla Saksanmaalla) kiertää Hollannin puoleista Saksaa edestakaisin, pysähtyen tietyillä paikkakunnilla aina keväällä ja syksyllä. Syksyn kiertueelle oli tarkoitus mennä Dillenburgiin, mutta se jäi meiltä välistä kamalan sadekelin vuoksi. Sää ei nyt keväällä suosinut markkinoita juurikaan sen paremmin, mutta tihkusateesta huolimatta koko Gießen näytti heränneen talviunilta, ja liikkeellä oli todella paljon väkeä. Usein vastaavien tapahtumien ohella on myös verkaufsoffener Sonntag, eli kaupat ovat poikkeuksellisesti auki - sitä ne eivät Saksanmaalla yleisesti (kahviloita ja leipomoita lukuunottamatta) ole.


Aika alkaa.. nyt!

Gießenin toriaukio ja Stadtkirchen aukio sekä niitä yhdistävä markkinakuja olivat täynnä kojuja

Vahakankaita

Kirjailutöitä

Zubehörejä

Valikoimaa riitti kaavoista kankaisiin ja nuppineuloihin


Niinkuin Kotimaassakin lienee buumina, täällä suurin (kotiin liittyvä) harrastus kausittaisen kodin koristelun lisäksi on trikoo- ja neulosvaatteiden ompelu lapsille. Saksalaiset blogit pursuavat ideoita ja ohjeita lastenvaatteiden kotiompeluun, ja nettikangaskauppoja tähän tarkoitukseen on pilvin pimein. Siispä kangasmarkkinoidenkin päätuote olivat erilaiset (lasten) kuvioidut trikoot, vuorineulokset ja fleecet. Hintataso oli mielestäni aika kova, ei siis juurikaan nettikauppoja edullisempi, eikä minusta Kotimaankaan hintoja merkittävästi halvempi - mutta kankaat olivat kyllä erittäin laadukkaita, lähes kaikki eko-merkittyjä. Kyllä iltapäivää ja poutaa kohden kauppa näytti käyvän, vaikka verkkaan oloisesti ihmismäärään verrattuna.



Hintahaitari 5-6 €:n paloista 10-12 €:on pro Meter

Kankaiden ohella myytiin myös valmiita ompelupaketteja, joissa on kaavojen ja valmistusohjeiden lisäksi valmiiksi asuun kuuluvat kankaat ja lisätarvikkeet




Valokuvaprintit ja printit ylipäätään pursuilevat värejä ja millä vaan teemalla löytyy kangasta




Tämä voisi olla aika komea, jos ei halua oikeaa peuranpäätä seinälle

Tämä asuste ei ollut myynnissä. Toisesta päästä laukkua pilkisti toinen kaveri.

Huvituksekseni lähinurkalle oli tullut uusi lasten vaate- ja sisustuskauppa, jonka ikkunassa oli tuotteita -- mm. samoista
kankaista, joita markkinoilla oli myynnissä!




Markkinoilta tarttui muutama pipotrikoo ja hamekangas mukaani. Olin odottanut edullisempaa hintatasoa, varsinkin kun kilpailevia myyjiä oli todella paljon. Nuppineularasia maksoi 4 euroa, kun paikallisesta (ruoka)kaupasta sen saa kahdella.. 

Puuvillakankaita ja sisustuskankaita oli myös paljon, ja jos osaisin ajatella edessä siintävää Kotimaahan paluuta, olisin saattanut ostaa jo nyt uusia verhokankaita, mutta enhän ole ehtinyt niin pitkälle vielä asioita pohtia. Valikoimassa oli nimittäin saksalaisten pistiverhojen lisäksi myös erittäin tyylikkäitä ja laadukkaita verhokankaita. 

Heräteostoksia on helppo tehdä näin isoilla markkinoilla (jos on aiheesta tippaakaan kiinnostunut), mutta parhaimman hyödyn olisi saanut, jos olisi ollut valmiina mielessä, mitä aikoo tehdä. Erityisesti, jos haluaa ommella lapsille, tai miksei itselleenkin vaikka T-paitoja, kesätoppeja, leggareita ja huppareita. Jos innostuit ajatusesta, tästä linkistä löytyy tämän postauksen markkinoiden aikataulu alkuvuodelle, ja tästä toisen vastaavan tapahtuman aikataulut (kiertää hieman pohjoisemmassa Saksassa).


Aika! Ja sieltähän se aurinkokin sitten pilkahti, sopivasti kotimatkaa ajatellen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!