21. maaliskuuta 2016

Frühlingsanfang

Kevätpäiväntasauksesta huolimatta kevät antaa odotuttaa itseään vielä pääsiäiseen asti. Jos suotuisat tuulet puhaltavat, paikoitellen sukkasunnuntaina saatetaan rikkoa +20 astetta. Se tarkoittaa, että Osterfeuerit poltetaan lauantaina iloisissa tunnelmissa. Kokkoa rakennettiin perinteiselle paikalleen Volkshallen pihalle jo aiemmin viime viikolla.

Kevättä sai kyllä viikonloppuna etsiä, niin kuin perjantaina pelkäsin. Ihana auringonpaiste porotteli jossain muualla, ja sunnuntairetkemme sujui kylmässä viimassa. Silti pieniä kevään merkkejä löytyi jopa metsästä: leskenlehden keltaisia kukkia, valkovuokon pieniä ruttuisia lehtiä, linnut lauleskelevat välillä niin kovaa, ettei ihmisten juttelusta tule mitään. Illalla kotiin tullessa mustarastas luikautti niin kauniit luritukset naapurin katolta, että kesä palasi mieleen välittömästi!


Puupinojen suojasta löytyy aarteita..

..lapsuuden kevään kohokohtia!

Linnunpöntöissä on asuntomarkkinat olleet vauhdissa jo jonkin aikaa.
Tässä paritalo ja karvahattumalli.

Kerrankin lehtien puuttumisesta on iloa!

Dianaburgin saa melkein mahtumaan kännykän kuvaan

Alkuvuosi ei ole ollut retkeilymme ja eikä lenkkeilymme huippuaikaa, kelit ovat vaihdelleet kamalasta hirveään, ja kumisaappaissa kuukausia tallusteltuani sain hankittua itselleni jonkinlaisen marssimurtuman jalkapöytään. Se tarkoitti siis minimaalista kävelyä minulle useammaksi viikoksi. Viikonloppuna viimein pääsin taas liikkumaan kunnolla, ja sunnuntaihaikillemme tuli taas mukavasti metrejä, kun kiersimme pidempää reittiä kohti Dianaburgia, tuota veikeää jagdhausia metsän piilossa, joka oli muuten ihka ensimmäinen retkikohteemme tänne muutettuamme. Sen jälkeen siellä onkin käyty ahkerasti.

Poikkeuksellisesti meillä ei ollut eväitä mukana, koska olimme ajatelleet lähteä lenkin jälkeen harvinaisille sunnuntaiostoksille ja syömään. Mutta koska lenkkimme piteni matkan varrella, ja sekä kello että vatsa alkoivat huutaa ruokaa, jätimme ostokset väliin, ja ajoimme Wetzlariin syömään. Muistutuksen sana näistä sunnuntain toimista - kahvilat ovat auki, mutta suurin osa ravintoloista aukeaa vasta puoli kuuden - kuuden maissa illalla, eli jos haluat jotain muutakin kuin Kaffee& Kuchen, niin etsi ravintola, joka tarjoilee ruokaa durchgehend.. Niissä on hiljaista ennen iltaruuhkaa, joka alkaa vasta lähempänä kello kahdeksaa.

Masut täynnä teimme pienen kierroksen vielä vanhassa kaupungissa, missä oli pienoista markkinatunnelmaa, kun pääsiäispuput jakelivat tulppaaneja kauppojen ja kojujen välissä. Lahninselillä kukkivat jo ensimmäiset keltaiset onnenpensaat ja vaaleanpunaiset kirschpflaumet ja traubenkirschet!


Wetzlarin kapein katu

Alte Lahnbrücke on saanut uuden asukkaan, Blau-Miaun

Kaunis se on ilman koristeitakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!