23. maaliskuuta 2016

Feiertag-tag

Kävely lähitienoolla kertoo, että pääsiäinen on nurkan takana - puut ovat kasvattaneet oksilleen erivärisiä munia. Julistin puut saksalaisiksi munapuiksi, Deutsche Eierbäume. Poikkeuksellisia näistä puista tekee se, että muun ajan vuodesta ne näyttävät yleensä erilaisilta pajun tai pähkinäpensaiden sukuisilta pikkupuilta kuten korkenzieherhasel (se kiharaoksainen euroopanpähkinäpensas) tai valko-vaaleanpunalehtinen hakuro nishiki -paju. Mutta pääsiäisen aikaan, ennen lehtien puhkeamista, niihin ilmaantuu viikoksi, joskus jopa kahdeksi värikkäitä munia.

Eräs yksilö viime vuodelta

Pääsiäinen on täällä edelleen niin pyhä, että torstaina kaupat sulkevat ovensa aiemmin, ja pysyvät lauantaita lukuunottamatta visusti kiinni. Myös monet (turisti)kohteet ovat kiinni, ja pohdinkin, mitä tekemistä keksisimme pyhäpäiviksi. 

Ruoka on tärkeä osa pääsiäistä, ja täällä osa paikallisista onkin paastonnut ennen pääsiäistä. Löysin meidän perheelle sopivat juhlat hieman tutkimalla asiaa:

Tänään voimme jo aloittaa juhlallisuudet kansallisella Chips-und-Dip-Tagilla! Kiirastorstaina osallistumme Tag-der-schokolierten-Rosinen -päivään. Molemmat juhlat meille esittelee USA.

Pitkäperjantaina otamme mallia Ruotsista ja teemme vohveleita Tag-der-Waffelin kunniaksi - vohvelit ovat muuten iso juttu täälläkin, ja niihin kuuluu kermavaahdon ja tomusokerin lisäksi aina kuuma vadelmahillo. Jäätelö kuumalla vadelmahillolla tunnetaan nimellä Heiße Liebe!

Lankalauantai onkin sitten hauska päivä, siihen tarvitaan vain hieman mielikuvitusta: Erfinde- Deinen-eigenen-Feiertag -Tag -- Keksi oma juhlapäiväsi -päivä! :D Minä luulen, että meillä alkaa silloin grillikausi. Sen jälkeen vaapumme kylille katsomaan pääsiäiskokkoa. Kokossa ei sinänsä ole mitään ihmeellistä, hauskempaa on seurata muutaman päivän marinoituneita paikallisia, jotka ovat karanneet kotoa pääsiäisherkkujen ja -juomien parista "muutamalle". Ensimmäisenä pääsiäisenämme täällä emme meinanneet saada juomakuponkeja ostettua, kun myyjäherrat olivat niin nakit, etteivät osanneet enää laskea, ja ostoksemme meni jonkinoloiseksi tarjouskaupaksi sen mukaan, mitä tasarahaa oli kummallakin osapuolella tarjolla! :D

Sunnuntai lienee sopiva päivä vain olla ja ihmetellä, ja kuuluuhan siihen meidän perheessä aina retki jonnekin Koiran kanssa. Kun kaikki sunnuntait ovat tällaisia - ei kauppoja auki - sunnuntait ja pyhäpäiväsunnuntait ovat kaikki samanlaisia.

Maanantaille osuukin sitten mielestäni hauska ja ansaittu juhlapäivä: Ehrentag des Unkrauts, rikkaruohojen kunniapäivä! Ehkäpä sen kunniaksi nostan oikein muutaman kukkapenkistä esille! Varsinkin jos nousussa olevat lämpötilat toteutuvat.





Blogi hiljenee loppukuun ajaksi, koska Miehellä on pitkä loma, ja teemme hieman pidempiä retkiä, joten en ole koneen äärellä hetkeen. Siihen asti nyt ainakin Frohe Ostern und viel Spaß beim Eier suchen (tai jopa Frohe Ostern und dicke Eier!)!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!