2. maaliskuuta 2016

Aktuelle Neuigkeiten

Viikonlopun kuumin uutinen tapahtui viimein Wetzlarissa aikaisin sunnuntaiaamuna. Vanhan sementtitehtaan maisemaa halkoneet rumat tornit räjäytettiin alas, jotta paikalle päästään rakentamaan - ette ikinä arvaa! - Ikea!!

Tuo vanha teollisuusalue on ollut todella ruma, ja joskus ajaessamme Wetzlarin "elevated roadia" (oma vitsimme liittyen Shanghain lukemattomiin elevated roadeihin, eli siltoihin ja korkemmalla kulkeviin teihin tukkoisessa kaupungissa) eli tietä 49, olemme miettineet, että emme ikinä pysähtyisi Wetzlariin sen näkymän perusteella, minkä tuo teollisuusalue paikasta antaa! Ankeuttajakaupunki!

Mutta te tiedätte jo, että Wetzlar on erittäin sympaattinen pikkukaupunki, jolla on paljon annettavaa, nähtävää ja tapahtumia vuoden ympäri. Jos et usko, tai et tunne retkiäni kaupungissa, kurkkaa vaikka tämä kuvakollaasi. 

Mutta että tähän ihanaan pikkukaupunkiin tungetaan jotain niin törkeää kuin I K E A!?! Tämä on aiheuttanut osassa paikkakuntalaisia suorastaan raivoa. Lähin pystyssä oleva tavaratalo kun sijaitsee Frankfurtin kupeessa, sinne ajaa reilussa puolessa tunnissa - Kotimaassa ihan normi etäisyys, vaikka kuinka asuisi "ikean läheisyydessä".. Toinen tavaratalo sijaitsee pohjoisemmassa, eikä sinnekään aja tuntia. Eli ei täällä Ikeasta pulaa ole.

Täällä on kalustekauppoja muutenkin pilvin pimein, on Rolleria, Zolleria, Wohnweltiä, Dänisches Bettenlageria (eli Jysk) ja Sommerladia, jotka ovat kaikki valtavia varastoja kalusteille ja tilpehöörille - edullisemminkin kuin Ikea tarjoaa. Laatu sitten jää jokaisen itse pääteltäväksi (me kävimme naapurin suosituksesta tänne muuttaessamme Rollerissa, ja luikimme sieltä pikapikaa Ikean turviin..).

No, siihen uutiseen takaisin - taustatiedot jo tiedätte: ruma teollisuusalue; Ikean nousu (ja tuho).

Sunnuntaiaamuna viideltä paikalle oli roudattu 250 kiloa räjähdysaineita, kaikki lähitiet ja junarata (välittömästi näiden tornien takana) oli suljettu, lähialue eristetty, ja läheiselle kukkulalle ja silloille oli kerääntynyt huimat 2000 zuschaueria! Uutisen ja kuvia löydät mm. Hessenschaun sivuilta ja jos saksa ei luista, niin tästä näet videolla, kuinka ensimmäinen 65-metrinen torni kaatuu, ja heti sen perään kolme 77-metristä siiloa. Ihmisten reaktiot videolla ovat myös mainiot ("Awesome!!" Mein Auto..!") ja kamerat räpsyvät vimmatusti.

Kuka sanoo, ettei pikkupaikkakunnilla tapahdu mitään? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!