12. huhtikuuta 2016

Blumen Eleganz

Keukenhofin alueelta löytyy valtaisan puiston ja sen eri osien lisäksi neljä erilaista paviljonkia, joissa on erikoisnäyttelyitä. Eräs niistä löytyy Beatrix Pavilionista, ja se on tällä kaudella pysyvä orkideanäyttely. Nuo elegantit kukat ovat minulle melko vieraita, koska en saa niitä pysymään hengissä millään. Toiset sanovat niitä mahdottoman helpoiksi kasveiksi, ja saavat ne kukkimaan upeasti vuodesta toiseen - mutta en minä. Siksipä niiden näkeminen on aina erikoisherkkua.


Ulkona ensimmäiset mantelit ja kirsikat availevat herkkiä kukkiaan

Sisällä paviljongin lämmössä on eksoottinen näyttely



Suosikkia on vaikea valita!

Osalla kukkia on selvästi naama, tässä on varmaan itse Hercule Poirot!




Orkideat eivät olleet ainoja erikoisuuksia




Kukkien lisäksi paviljonkiin oli rakennettu taidenäyttely orkideoiden inspiroimana. Oli orkideapukuja ja -asuja, kenkiä, hattuja ja tietysti maalauksia ja erikoisia asetelmia. Minä löysin nopeasti suosikkini joukosta:


Tässä minun hoidossani selviävät orkideat!! <3

Nämä ihanat kengät meille tarjosi Jan Jansen
Tämä puku ei valokuvassa säväytä yhtä paljon kuin hämyisessä hallissa valkoisten orkideoiden
keskellä.. Paras toteutus minun mielestäni.




Beatrix-paviljongin näyttelystä sai ostaa kukkia myös kotiin, joko ruukussa tai leikkona; näyttelyn ohella tuotantoa on niin paljon että valikoimasta liikenee kotiin viemisiksikin. Ulkopuolella on yksi alueen ravintoloista ja lahjakaupoista - kuten muissakin pavijongeissa - joten tuliaisia ja evästä oli helppo napata mukaan pitkin päivää. 

Kahvin jälkeen olikin aika haukata taas happea puiston puolella, missä kukkameret muuttuivat paikoittain myös kukkapilviksi!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!