19. huhtikuuta 2016

Leckereien

Palataan takaisin omille nurkille tänne Saksanmaalle. Tai ainakin aluetta koskettavaan historiaan, jos ei ihan alkuperäiseen paikalliseen kulttuuriin. Käväisimme nimittäin Braunfelser Hugenottenmarktilla hakemassa hieman herkkuja erään sunnuntaipäivän ratoksi.


Tavataan torilla!

Hugenotteihin, tai ainakin heihin viittaaviin nimiin ja paikkoihin törmää seuduillamme usein. Dianaburgille, tuolle erikoiselle jagdhausille kuljetaan hugenottien jalanjäljissä, reitillä voi hörpätä heitä varten kaivetusta lähteestä raikasta "vuoristo"vettä. Hugenotithan olivat Ranskan pakolaisia 1500-1600 -luvuilla, katolisten sortaessa näitä protestatantteja. N. 50 000 hugenottia pakeni Saksan puolelle (saman verran lähti Englantiin, muutamia tuhansia muualle maailmalle), lisäksi monet kulkivat eteenpäin Sveitsiin asti. Tästä reitistä muodostui Hugenottenweg -niminen vaellusreitti, rapeat 1500 kilometriä.. Niistä useampi Hessenin poikki.

Enää ei hugenottien tarvitse paeta kotimaastaan, mutta Braunfelsissa he vierailevat mielellään. Lienevätkö enää juuri hugenottien jälkeläisiä, mene ja tiedä, mutta herkkuja he tuovat tullessaan!


Alkuun..

..ja loppuun!

Oliiveja kaikilla mahdollisia tavoilla maustettuina, nam!

Kaikenlaisia haisujuustoja

Ja tietysti nugaata!

Ja vielä saksalaisten lempimausteeella, nutellalla!

Ruoka- ja viinikojuja, leivonnaisia, chansoneita, käsitöitä, vanhoja leluja.. Sillä aikaa, kun päätorilla oli käynnissä kevätmuotinäytös, viereisessä puistossa keräiltiin maistiaisia eri kojuilta, kommentoitiin viinejä, siidereitä ja hedelmäliköörejä sekä käytiin kauppaa. Koirakerholta saimme vinkin, ettei mitään kannata o-s-t-a-a, koska hinnat ovat pilvissä, vaan pitää käydä vain hakemassa maistiaisia joka kojulta. Kyllä hintataso oli mielestämme ihan kohtuullinen, ja herkkuja tuli silti kassillinen mukaan! Aurinkokin pilkahti esiin jossain välissä, ja sisäpihalla meinasi tulla lämmin, vaikka huhtikuu onkin harvinaisen viileä tänä vuonna.


Marseille'n saippuaa

Kukkia ja yrttejä

Saksalais-ranskalainen lounas - flammkuchea ja elsassilaista lasissa.

Braunfelsissa on mukava käydä tapahtumien aikaan, koska vanha keskusta on kuin rakennettu erilaisia markkinoita varten, kaikkien ravintoloiden ja kahviloiden terassit aukeavat keskustorille, joten ruuan, oluen taikka jäätelön kylkeen saa vauhdikasta ohjelmaa. Mukavaa Braunfelsissa on ilman ohjelmaakin, linnan alue ja vanhat talot kestävät tutkiskelua kerrasta toiseen! 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!