14. huhtikuuta 2016

Die Königinnen des Frühlings

Syy siihen, miksi olen vuosia haaveillut Keukenhofin retkestä, on tietysti tulppaanit. Tiesin etukäteen, ettei huhtikuun alussa ole vielä tänä vuonna odotettavissa tulppaanimerta, mutta Miehen loma sattui tähän kohtaan, joten retki tehtiin silti. Perillä Keukenhofissa odotti silti yllätys: yksi paviljongeista (Willem-Alexander) on täynnä tulppaaneja, joten niiden kukintaa voi nähdä, vaikka ulkotarhassa ei vielä kukkisikaan! 

Halliin oli tehty istutuksia todennäköisesti noin viikon välein, jolloin satoja eri lajikkeita on käytännössä koko ajan kukassa, myös samaa lajiketta näki kukinnan eri vaiheissa. Myös muita kukkia löytyi omista näyttelyistään, ja mm. sireenin- ja kirsikoidenkukkia oli hyödetty sisätiloissa kukkimaan. Ihanaa!

Päädyin kuvaamaan joitakin mieltäni ilahduttavista lajikkeista, niin kauniin yksinkertaisesti kukkivia, runsaita lumme- ja pionimaisia että ihaniaihania papukaijatulppaaneja. Joistain muistin ottaa nimetkin ylös, ja ne tekevät katselmuksesta vieläkin riemastuttavamman, varsinkin jos nimi onnistuu hyvin lajiketta kuvailemaan!

Ihania tulppaanimerikuvia paviljongissa ei saa aikaan, koska halli on täynnä ihmisiä, ja erityisesti erään kaukoitäisen saarivaltion ihanan iloiset, bussilasteisteittain saapuneet asukkaat tekivät kaikkensa päästäkseen kuvan lähes joka lajikkeen kanssa :) Kyllä nämä näkymät silti lohduttavat, vaikkei kukkivia tulppaanipeltoja näkisikään, mutta jonain vuonna ajoitan retkeni niin, että näen puutarhan ja viereiset viljelypellot parhaimmillaan!


Beauty Trend


Double Dazzle

Columbus


Big Love

Super Parrot



Libretto Parrot



240-NC-98-11 (nimi ei tee oikeutta kukalle!!) - uusi suosikkini!

Upea tummana..

..ja vaaleana!

Perfect Love



Thijs Boots






Pisarro

Perfect Game


Verona Sunrise


Jos suunnittelet matkaa Keukenhofiin, lisätietoja löydät täältä. Siellä kerrotaan myös vaihtoehtoja puistoon saapumiselle, voit vaikkapa ostaa bussilipun, jolla pääset Amsterdamista tai vaikka lentokentältä suoraan puistoon (sis. puiston pääsymaksun).

Jos mietit, milloin on paras aika vierailulle, ja haluat nähdä tietyt kukat kukassa, Tulips in Holland -sivusto auttaa siinä jonkin verran - säätä ja kevään etenemistä on vaikea ennustaa kovin paljon etukäteen. Tuolta voit tilata vaikkapa uutiskirjeen, joka kertoo viikoittain, missä vaiheessa kevättä ja kukintaa mennään.

Suosittelen itse ostamaan lipun (ja parkkilipun) etukäteen netistä, niin vältät lippuluukkujen jonot. Saavu myös aikaisin aamulla, jos haluat ottaa valokuvia ilman ihmismerta. Kuten aiemmin mainitsin, katseltavaa riittää myös alkukaudesta, joten visiitti on varmasti tekemisen arvoinen milloin vain puutarhan ollessa avoinna. 

Ainoan miinuksen annan ravintoloiden ruokavalikoimasta, joka on lähinnä krokettipurilaista (erilaisia uppopaistettuja kroketteja ja frikadelleja), sämpylää ja ranskalaisia (siis tietysti vlaamse friet!!), mutta herkkupuoli kyllä korvaa suolaiset ruuat (ja kaiken tuoreen, kuten vihannesten ja salaattien puutteen). Jos et ole maistanut niin testaa poffertjesit ja stroopwafelit, joita saa paistotuoreina; gouda on suussasulavaa; ja suomalaiseen makuun ovat taatusti myös dropsit, eli paikallinen salmiakki! Nam!! Omat eväät saa muuten myös tuoda mukanaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!