13. huhtikuuta 2016

Wild blühenden Blumenbeeten

Minä myönnän - vaikka puutarhanhoitoa ja kukkia rakastankin - olevani aika boheemi puutarhuri, ja lempityylisuuntani on englantilainen puutarha, sen lähes villeiltä vaikuutavat kukkapenkit, jotka pursuavat kaikkea mahdollista kaunista. Oikeastihan ne penkit on suunniteltu, mutta minun kukkapenkeissäni lähinnä tila loppuu kesken, kun haluan sinne aina vaan lisää asukkeja. Joskus en edes raaski kitkeä hienoja rikkaruohojakaan pois!?

Senpä vuoksi kaikki ajatuksella suunnitellut ja istutetut, tarkasti trimmatut ja hoidetut puutarhat pistävät pääni täysin sekaisin - en ikinä pystyisi samaan itse. No, omaa puutarhaa ei missään tapauksessa voi verrata mihinkään julkiseen puutarhaan tai puistoon jo pelkästään koon puolesta. Mutta ei myöskään toisten pihoihin ja puutarhoihin - ne inspiroivat ja ihastuttavat, mutta en missään tapauksessa lähtisi koskaan kilpailemaan istutuksillani. Miehen mielestä puutarhaamme ei hoida kukaan, siinä esimerkki teille tyylistäni ;)

Keukenhofin koko idea on tietysti esitellä kukkia mahdollisimman näyttävästi. Silti valtavasta puutarhasta löytyy muutamia nurkkauksia ja penkkejä, joissa luonto on saanut muovata maisemaa, ja kukat kukkivat enemmän siellä, missä huvittaa, kuin tiukoissa riveissä ja muodostelmissa. Kaikkia kukkia ei myöskään voi pakottaa kasvamaan suoraan ja hallitusti, vaan osa ryöpsähtelee ja huojuu oman tyylinsä mukaan.


Oxford Gold -narsissi on veikeä tapaus, sen ulommaiset terälehdet ovat aivan pienet,
joten näyttää kuin pienet torvet vain huutelisivat eri suuntiin!

Tämä on kuin mieleni satukirjasta, Englannin metsämailla näyttää taatusti tältä keväisin - aivan villinä ja luonnostaan!




(Villi)eläin luonnon keskellä

Hollannissa kun ollaan, puistoa halkoo tietysti joet ja kanavat. Niiden rannat ovat ihanan "vapaita"..







Kummat kukkapenkit sinua miellyttävät enemmän, suorat ja suunnitellut vai villit&vapaat?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!