4. huhtikuuta 2016

Hundestrand

Yksi plussa lisää Keski-Euroopassa asumiselle tulee siitä, että on jo puolivälissä matkaa melkein minne vain - noin Euroopan lomailua ajatellen. Tästä ajaa muutamassa tunnissa Ranskaan, Belgiaan, Hollantiin, ja muutamassa lisätunnissa kauemmas itään tai etelään (toki pohjoiseenkin päin). Ymmärrän nyt mm. miksi saksalaiset aina ajavat autoillaan Välimerelle - sinne pääsee autolla samassa ajassa tai jopa nopeammin kuin ensin raahatuisi lentokentälle, koneeseen ja taas kentältä kohteeseen. Tekisi mieli sanoa, että täällä keskellä on jo melkein aina kohteessa! ;)

Hollannissa on muutama paikka, joissa olen aina halunnut käydä ja nyt se on tuossa "kivenheiton" päässä. Amsterdam on tuttu useista työ-ja vapaa-ajan vierailuista, ja koitimmekin sisällyttää "Damin" pienelle keväiselle road-tripillemme, mutta siellä oli hotellit ja erityisesti koirahotellit jo aivan täynnä, kun vajaa kuukausi sitten aloimme varailla majoituksia.

Ja Koiran kanssa oli tarkoitus matkustaakin, siksi kaikki retkemme kohteet valittiin niin, että Haukku saa tulla mukaan. Joten valjaat, oma lampaantalja ja sapuskat mukaan, ja matkaan!

Neljän tunnin ajomatkan jälkeen (yhden pysähdyksen taktiikalla) astuimme ulos autosta suoraan hiekkadyyneille Pohjanmerellä! Ajo vuorten keskeltä kohti rannikkoa oli veikeä: jo ennen Hollannin rajaa maisemat muuttuivat tasaisiksi, talot vieraan näköisiksi, ja laajoja lampaiden ja pienten karitsojen pilkuttamia laitumia reunusti poppelipuiden tasaiset rivit. Navin mukaan laskeuduimme yli 500 metristä merenpinnan tasalle, ja Hollannin puolella jopa -15 metriin! Tuntui hullulta ajella tasangolla, jonka "kuuluisi"olla meren alla..

Vaikka kevät vielä viivyttelee meren läheisyydessä, suojaisilla paikoilla kukki, hiekkadyynit värjäsivät kaiken ihanan kesäisen kellertäväksi, ja miljoonat pyöräilijät seilasivat liikenteen seassa - tämä tuntui välittömästi uudelta ja lomalta!

Ensimmäinen kohteemme oli Zandvoort, ja siellä erityisesti tuo upea, silminkantamattoman pitkä hiekkaranta; meren ranta!! Kesäkausi ei ole vielä alkanut, mutta kohde on auki ympäri vuoden, ja nyt siellä lomailivat (saksalaiset) koiraperheet, pyöräilijät ja kaikenlaiset meri&tuuliurheilijat -- ennen kuin nämä kivat kielletään auringonottajien vallatessa rannat ja terassit.

Napsin useita satoja kuvia retkeltämme, ja niiden lajittelussa menee jonkin aikaa, mutta tässä Koiran näkökulmasta tunnelmia ehkä parhaalta koirarannalta koskaan!


Dyyneiltä kuikuillaan paras lokkiparvi..

..ja sitten mennään!

Oikeissa olosuhteissa paimenkoirasta kuoriutuu lintukoira..

Jeeeeeeee...!

Oho!

Aaltoja karkuun!

Mami, pahaa vettä..

Vähän auringonottoa välillä

Mikäs siellä menee..?

Täällä on kavereita!! Ota mut kii!

Kepin metsästystä (aallot vei sen monta kilometria sitten..)

Loiskis

Ilohaukku raikuu


Paras rantapäivä aikoihin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!