19. toukokuuta 2015

Einkaufen bis zum Umfallen

Miehellä oli pitkä viikonloppuvapaa juhlapyhien vuoksi, joten aloitimme kesäkeittiömme tuunaamisen, pientä grillikatosremonttia. Vanha valkoinen maali on rapistunut ja likaantunut, markiisi vanhentunut ja väsynyt, kiveys kasvaa sammalta ja ties mitä muuta elämää. Tässä kuitenkin istutaan lähes joka päivä ja ilta syömässä, nautiskelemassa, lukemassa, tai vain oleskelemassa, joten pientä päivitystä ja siivousta kaivataan. Tästä projektista kuitenkin lisää myöhemmin.

Nimittäin sillä aikaa, kun maali kuivuu, hyppäsimme autoon ja ajelimme Frankfurtin itäpuolelle ostoksille. Keskelle Wertheimin kylän peltoja on rakennettu melkoisen kokoinen ja näköinen outlet-ostoskeskus. Vieressä on myös mm. suklaatehdas ja matkailuautomyymälä, joka on muutaman messuhallin kokoinen. Onkohan siitä tarkoits napata sitten suurempi "ostoskassi" alle, ja hermoja rauhoittavaa paluumatkalle..? Parkkialue laajenee ruuhkaisina päivinä läheisille pelloille, ja viereinen moottoritie ruuhkaantuu viikonloppuaamuisin ja -iltaisin. Olihan tällainen ihme nähtävä itse - en ole koskaan käynyt vastaavassa, en edes Ideaparkissa Kotimaassa, Vesan maailmasta puhumattakaan.


Kohti paratiisin portteja
Hassu paikkahan se oli, rakennettu omaan tyyliinsä, kuin pikkukaupunki kahviloineen, aukioineen ja kujineen. Ostosvalikoimaa on toki laidasta laitaan: kosmetiikkaa, vaatteita, kelloja ja koruja, kenkiä ja laukkuja, sekä astioita, alennettuun hintaan, Sie sparen bis zu 60%! Huh. Village lupaa chiciä shoppailua, "luksusmerkkejä" (Boss, Polo, Kors, Longchamp jne.), pienelle koiralle saa omat kärryt, isommat jätetään hoitoon, ja jos kaipaa apua ostoksiinsa, niin henkilökohtainen ostoavustaja (saksaksi personal shopper) lähtee varauksesta mukaan. Olipa jossain kenkäkaupassa tarjolla puolikas lasillinen skumppaakin..

Setä vasemmalla: Hmm.. Annoinko mä just vaimolle mun kortin..?
Etualan naiset: Ihanaa kun sä lähdit mun kanssa, ja me
laitettii nää samat vaatteet päälle niin ei hukata toisiamme!




Ruokatauko, tosin ulos terassille ei enää mahtunut.

Mutta oli kyllä elämäni paras nyhtis!

No, jos et tiennyt, niin osa yrityksistä tuottaa kyllä ihan tällaista varten omia mallistojaan ja eriään, eikä ne alennukset juuri päätä huimanneet, missään tapauksessa KAIKKI ei ole alennettuun hintaan; saman tai isomman alen saat normaalista myymälästäsi alennusmyyntienkin aikaan. Jos nyt paljon shoppailee, niin muutaman euron alennuksista voi tulla koko summaan säästöä, tai jos tulet hakemaan jonkun oikeasti "kalliin" tuotteen - mutta täytyyhän tänne myös tulla jollain, eikä tämä nyt ihan lähellä asutusta ole (Frankfurtista tosin pääsee tänne Wertheimin omalla bussilla, meno-paluu 10€; ja Wertheimin kylästä ilmaisella shuttlebussilla). Vanhan sesongin tuotteet ja erien loput voivat olla löytöjä. Jos olet yleisintä vaate/kenkäkokoa niin varaudu siihen, ettei niitä ole enää jäljellä. XS:t ja S:t - tervetuloa tänne! Muutama pop up -myymälä möi merkkiteeppoja viidellä eurolla, ja eräs kenkämerkki tuunasi asiakkaan ostamia tossuja "kaupanpäälle", mutta muutoin tämä on mielestäni hassu ulkoilmaostoskeskus keskellä ei mitään. Vai olenko minä vain näin vanha ja pihi, ettei ostoksilla käynti olekaan enää niin iso ja hieno juttu? :)

Vaikka liikkeellä olikin paljon ihmisiä (pahimmat jonot olivat tosin alkuiltapäivästä jo ulospäin keskuksesta), Wertheim Village ei tuntunut liian ahtaalta, jonnekin ne ihmiset sulautuivat; ja ruokapaikankin löysi keskellä päivää ihan hyvin. Plus ruokailun hinta ja laatu oli hyvä (söimme paikan grillissä), ottaen huomioon, että täällä olisi voinut pitää melkoisia monopolihintoja. Jos olisi jaksanut rekisteröityä, olisi saanut jotain ylimääräisiä alennuksia, niitä kannattanee kytätä. Kokonaisuutena annan paikalle kolme ja puoli ostoskassia viidestä, plussaa väljyydestä, miinusta erikoisuuksien puutteesta. Minusta pienet puodit kaupunkien pienemmillä kujilla ovat kiinnostavampia ja persoonallisempia. Joo kyllä, tämän idea on outlet, eli poistomyymälä, ja siitä hieman sivistyneempi versio. Kannattaa tämä nyt ainakin kerran kokea? Jossain päin maailmaa. Ehkä tällainen siistimpi versio mieluiten.


Jano tuli. Ja kipeät jalat.
Oli meillä kolme pientä kassia kotimatkalle kuitenkin.

Onko teillä huikeampia kokemuksia vastaavista paikoista? Sokaiseeko ale-lappu silmänne, vai osaatteko löytää aarteet muiden seasta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!