20. toukokuuta 2016

Eine neugierige (Wald)Eidechse

Tarkkasilmäiset ovat huomanneet muutamassa postauksessa erään vihreän otuksen. Lienee asiallista esitellä hänet virallisesti: 


Sissi Sisilisko


Sisiliskot ovat Kotimaassa rauhoitettuja, eikä niitä saa ottaa lemmikiksi (Wikipedia). Mutta jos Sissin sisin on virkattu, ja aivot pumpulia, niin tilanne ei ole niin vakava. Sitä paitsi Sissi pitää matkustelusta, se käpertyy mielellään rullalle, ja kulkee käsimatkatavaroissa. Sissi on alunperin kotoisin - mistäs muualta kuin Kotimaasta. Sen sydän on hopeaa, ja sijaitsee Sissin hännän päässä. Tänä keväänä syntynyt seikkailijasisilisko loikkasi koukulta ensin kirjan väliin ja sieltä ystäväni Prinssinmetsästäjän matkalaukkuun, ja pääsi sitä kautta elämänsä seikkailulle!


Sissin synty muinaishistoriallisena aikana (oman kertomansa mukaan)

Sissin ikä..? Muistuttaahan se hieman jotain muinaisliskoa..


Sisiliskon pää on suippo ja pieni, jalat melko lyhyet ja suomut karkeita. Suomujen karkeuteen vaikuttaa toki virkkuukoukun koko, ja langan materiaali. Sisiliskon sukupuolen voi varmuudella tunnistaa kahdella tavalla: naaraan pää suippenee leuan alusta, ja naaraan häntä lähtee ruumiista tasaisesti kapenevana häntänä. (Koiraan pää ja häntä ovat hieman erilaiset). Sissin häntä ei muista lajitovereista poiketen irtoa, mutta vakavassa tilanteessa se saattaa lähteä purkautumaan. Taitava virkkuri saa asian korjattua hetkessä.

Aikuisen Sissin pituus on keskimäärin 10 - 17,5 cm. Tavallisin pohjaväri on ruskea, myös lähes mustaa ja oliivinvihreää on tavattu. Sissi on päiväaktiivinen ja se suosii aurinkoisia paikkoja. Se on taitava kiipeäjä ja pystyy nousemaan jopa pystysuoria pintoja pitkin. (Faktoja meille kertoo Wikipedia).


Sissi luonnollisessa ympäristössään; sisiliskot rakastavat erilaisia onkaloita.


Sisiliskot elävät yleensä melko kosteissa olosuhteissa mm. niityillä, teiden ja peltojen varsilla, metsien reunoilla, nummimailla, soilla ja kallioilla. Sissi pitää hieman kuivemmasta ympäristöstä, ja lepää retkien välillä mielellään Lonely Planetin Saksan matkaoppaan välissä, noin keskivaihella.


Sissin suojaväri on suorastaan huikea

Sissi etsii juuriaan mm. täältä Saksanmaalta


Sissin luonne on hyvin utelias, ja se lähtee rohkeasti tutkimaan mahdollisia elinympäristöjä. Erityisesti se on viime aikoina ihastunut linnaelämään, luulen sen viehättyvän helposti lohikäärmeistä ja ritareista. 


Turisti-Sissi Burg Thurantin porteilla

Kulttuuri-Sissi Weilburgin puutarhassa


Erityisesti Sissi pitää kiipeilystä, ja kukkasista. Poiketen muista sisiliskoista, Sissi ei syö hyönteisiä tahi matoja, mutta perhosista se pitää. Se taistelee kuitenkin sitä vastaan, että popsisi ne suuhunsa. 






Sissin ei ole tarkoitus ryövätä blogia, eikä viedä Koiran paikkaa, mutta se saattaa vilahdella täällä silloin tällöin. Jos Sissin esiintymiset kiinnostavat, niin se seikkailee useammin Instagramissa kukka- ja koirakuvien joukossa (@turonaattori, tahi Sissin omat kuvat suoraan #sissisislisko).

Mihin luulette Sissin vielä päätyvän? Sille on jo varattu muutama juna- ja lauttalippu, joten seikkailu on vasta aluillaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!