11. toukokuuta 2016

Stausee(Hund)

Meitä on hemmoteltu reilun viikon ajan ihanalla ja reilulla helteellä. Ja mikä silloin onkaan ihanampaa kuin siirtyä veden äärelle. Sitä ei ihan helpolla löydy näiltä nurkilta, jokia lukuunottamatta, ja jos maauimalat ja kylpylät eivät olleet mielessä, niin joutuu turvautumaan karttaan.

Siellä jos zoomaa Waldeck-Frankenbergin suunnille täällä Hessenissä, niin löytää hauskan serpentiinijärven. Se on nimeltään Edersee, ja se on Saksan suurimpien tekojärvien listalla. Järvi on n. 12 neliökilometriä suuri ja kiemurtelee jopa 27 kilometrin matkan. Sen rannoilla voi tehdä ja harrastaa melkein mitä vain: purjehtia, risteillä, sukeltaa, uida, kulkea veneillä, kanooteilla, suksilla, purjeilla; ympärillä voi vaeltaa, pyöräillä, ratsastaa, majoittua, nauttia, kiipeillä, onkia, ja tutustua paikallisiin villieläimiin. 48 metriä korkea ja 400 metriä pitkä pato on myös melkoinen nähtävyys, museoiden ja katollaan möllöttävän Das Tolle Hausin rinnalla.



Me ajoimme auton Rehbachin luo, ja lähdimme kiertämään yhtä järven monista niemistä

Keli oli enemmän kuin kohdallaan

Melkein etelänloman tunnelmaa!

Mäntyjen tuoksu toi mieleen pinjametsät Kreikassa ja Kroatiassa..




Suuri osa ranta-alueesta on varattu erilaisille leirintäalueille - tietysti, kun Saksassa ollaan! On paikkoja teltoille ja asuntovaunuille sekä erikoisia kiinteitä asuntovaunupaikkoja, joiden ympärille oli kasvanut ties minkälaista puutarhaa, kesäkeittiötä ja laiturintynkää. 

Maisemat olivat kauniit, ja etelän puoleisilla rinteillä oli niin kuumaa ja paahteista, että julistin paikan todella köyhän miehen Kroatiaksi, kaikella rakkaudella! Etsimme varjoista paikan syödä eväitä, Koira kävi uimassa ja tutkimassa rantaa metsikön suojassa, ja teimme pienen kävelylenkin maisemia tutkaillen. Linnut lauloivat, viilentävä tuuli puhalteli hikeä pois otsalta, tuntui kuin olisi parissa tunnissa ajanut aivan toisen maahan. Yhtäkkiä jostain puiden latvoista kuului lasten hihkumista..?


Keskeltä metsää löytyy kiipeilypuisto




Jos kiipeily valjaiden avulla puissa ja radoilla ei innosta, niin latvojen yläpuolelle voi nousta helposti Baumkronenwegille, Treetopwalkin luota. Siellä kulkee leveä kävelysilta puiden latvojen korkeudella. Emme lähteneet sinne maisemia tutkimaan Koiran kanssa, mutta muutoin siellä olisi voinutkin piipahtaa. Keskityimme sen sijaan nauttimaan auringosta!



Rannalla oli vielä tilaa, koska vesi oli vasta 13,5 asteista.
Uimarantoja löytyy sieltä täältä, mutta veikkaan että kesällä täällä on ahdasta!

Venesatamia on myös melkein jokaisessa poukamassa

Rehbachin alueella on leirintäalueita, uimaranta, venesatama, purjehduskoulu, sekä muutama (kala)ravintola. Kala vaan oli jo myyty siltä päivältä loppuun siitä ravintolasta, jonka terassille mahduimme - äitienpäivä ja ihana keli oli varmasti tuonut muutaman ylimääräisen asiakkaan veden äärelle. 

Koiran mielestä parasta uimisen jälkeen oli
Miehen lautaselta "tipahtaneet" tomaatit


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!