25. toukokuuta 2016

Links abbiegen

Paikallinen sademetsä


Tuntuu, että paluumuutossa on enemmän järjestelemistä kuin tänne päin muuttaessa. Kotimaassa lähes kaikki asiat voi hoitaa netissä, mutta täällä pitää kaikista asioista mennä sopimaan kasvotusten. Pankkiin, vakuutusyhtiöön, Telekomille, Rathausille.. Tästä, ja muista muuttoon ja Kotimaahan palaamiseen liittyvistä asioista on muodostunut melkoinen määrä listoja: muuttolista Saksa, Pariisin retki, anopin vierailu, kotimatkan reitti ja tarvikkeet, muuttolista Suomi, läksiäiset, työnhaku, remontti, syksyn tapahtumat Kotimaassa.. Zu tun dies, zu tun das...

Myönnän: olen listahullu, mutta ne auttavat tarkistamaan, että kaikki on tehty. Hyvin suunniteltu on melkein jo tehty, vaimitensenytoli. Listojen avulla päähän saa myös hieman lisätilaa, ja jotkin asiat voi listan avulla siirtää kauemmas. Listat ovat minulle kuin navigaattori: käänny oikealle; tee U-käännös, jos mahdollista; olet saapunut kohteeseen. Mutta jossain vaiheessa ohjeita tulee liikaa tai niitä ei ymmärrä: turn half right, now, kuten navimme sanoo - miten voi kääntyä vain puoliksi?!





Systemfehler! Silloin on parasta nousta, pukea takki niskaan, ja painua metsään. Meillä tällä hetkellä metsät ovat muuttuneet trooppisiksi sademetsiksi, jossain latvuston päällä sataa ropisee, mutta tiheä lehvästö pitää huolen siitä, että vaikka muualla sataa, niin metsässä olen sateensuojassa. Kaikkialla kasvaa vihreää, lehtiä, köynnöksiä, tuoksuvia kukkia. Sade metsässä alkaa vasta kun sade muualla loppuu, ja pisarat viimein valuvat alas metsän pohjalle. Sadat linnut kujertavat, lirkuttelevat, laulavat ja kiljahtelevat puiden oksilla, ilma on lämpöisen kosteaa. 

Ei tähän tarvita tutkimuksia, tästä on omaa kokemusta ihan riittävästi: metsä poistaa stressiä. Jos mikään ei mene oikein, mene metsään.


Koira lyö myös tassun kuvan tähän asiaan


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!