23. toukokuuta 2016

Landfest - so Bunt ist das Leben!

Hessenin osavaltio osaa toivottaa asukkaansa ja vieraansa tervetulleiksi. Olimme ensimmäisenä syksynämme täällä tutustumassa Mittelhessenin tarjontaan uusille asukkaille tarkoitetussa tapahtumassa, ja nyt jokavuotinen Hessentag kutsuu kaikki paikalliset yhteen juhlimaan, tänä vuonna naapurikaupunkiimme Herborniin.

Hessentagin perinne juontaa 1960-luvun alusta, mutta sillä on juuret peräti toisen maailmansodan aiheuttamissa jakaumissa. Hessenin osavaltio haluaa edelleen kerätä kaikki vanhat ja uudet asukkaansa yhteen, ja toivottaa kaikki tervetulleiksi. Täällä sanotaan "Hesse ist, wer Hesse sein will", eli hesseniläinen on, ken haluaa. Olemme siis olleet pari vuotta hesseniläisiä. Ilkuin Newcomer -paidoillemme tuossa yllä linkatussa postauksessa, mutta Mies tuntee itsensä niin Hesseksi, että laittoi paidan päälleen, kun kävimme tutkimassa, mistä tässä kauan puhutusta ja hartaasti rakennetussa tapahtumassa on oikein kyse.


Riesenrad pitää olla, kaikissa tapahtumissa.


Herborn isännöi 56. Hessentag-juhlaa jo toisen kerran. Jos Herborniin haluaa tutustua, niin tämä suuri tapahtuma kattaa koko kaupungin vanhankaupungin sydämestä aina ihanan Gutshofin (paikallinen panimo ja tislaamo: herkullista olutta, jopa minun mielestäni, joka en olutta juurikaan juo!) laitumille saakka, sekä kertoo samalla, mitä kaikkea Hessenin alueella voi tehdä, syödä, kasvattaa, tavata, työstää tai harrastaa. En osaa kuvailla tapahtumaa kunnolla, tämä on kuin Kotkan Meripäivät ilman merta, kerrottuna koko kaupungin kattavalla markkinoilla ja ruokafestareilla..



Keli oli kuuma ja hikinen, taivaalla häilyivät mustat pilvet. Rantaterassit olivat iso hitti kaikkien keskuudessa.

Pääasia tapahtumassa tuntuu olevan olut, ja yhdessäolo..

..ja biletys. Lähes joka illalle riittää konsertteja: mm. Andreas Gabalier (party-schlageria), Sarah Connor (Saksan nuori Arja Koriseva), Deichkind (älä klikkaa tästä), ja hittiradio FFH:n Just 90's ja Just White Partyt, joita on hehkutettu koko alkuvuosi. Siis kaikkea ihanaa - saksalaiseen makuun! Ai niin, tuleehan tänne myös Alice Cooper, Joe Perry ja Johnny Depp,
mystisen vampyyribändinsä kera.




Musiikki- ja oluttelttojen jälkeen suurimmat "näytteilleasettajat" ovat erilaiset ulkoilu/metsä/ perinnepalveluiden tarjoajat: Hessenissä riittää maanviljelystä, metsää ja kotieläimiä joka lähtöön. Näissä pisteissä viihtyvät erityisesti lapset, vaikka mitään aktiviteettia ei toki oltu rajoitettu vanhemmiltakaan kävijöiltä.


Harjakaiset? Ei vaan keinu.

Tukka kuntoon, jos rieha näkyy päällepäin liikaa. 

Rallikisat heinäpaalilabyrintissa!

Kiipeilystä on tullut koko Hessenin yhteinen laji, joka paikassa on kletterparkeja

Puutarhanhoitoa ja perinnekasveja. Lueskellessani kasvien nimiä (tomaatti, nokkonen,
leinikki..) tuli mieleen, että joko tänne odotetaan viikolla koululaisryhmiä, tai paikalliset
lapset ovat sittenkin vieraantuneet luonnosta..

Sorvaaminen sen sijaan näytti sekä suositulta että kiinnostavaltalta lajilta. Siitä mallia, ja pihalle lihasvoimalla käyvä näppärä vehje!



Suomalaisina arvattiin heti, että tässä on miilu, mutta hiiliä siinä kuitenkin vasta polteltiin.

Vanhan perinneleiman saa korttiin, jos lähettää Hessentagin postia.

Wetzlar-Wölfe on jenkkifutiksen maskotti. Jenkkejä löytyy Hessenistä aika paljon, koska
täällä on muutama amerikkalainen tukikohta.

Unimog on suosittu kulkuväline täällä maalla, joskin yleensä ne näyttävät huomattavasti
vanhemmilta, likaisemmilta ja ..sympaattisemmilta!


Tapahtuma-alue on täynnä paikallisten yritysten telttoja ja tapahtumia, esityksiä, lavoja, ja infopisteitä. Paikalla on pelastuslaitos koptereineen ja armeija tankkeineen (mukaan lukien sen tankin, joka minut herätti eräänä yönä); on reaalikokoista pöytäjalkapalloa, torvimusiikkia, paahdettuja manteleita ja erdbeerbowlea (sekä miljoona muuta makua). Nälkä ja jano eivät pääse yllättämään, mutta alueen valtava laajuus pääsee; emme jaksaneet kiertää läheskään koko juhla-aluetta läpi. Onneksi alueella kulkee myös "messubussi", jos jalka ei enää nouse.


Kappas, loimulohta!

Suomalaista loimulohta??

Loimukakkua, eli flammkuchea! :)


Vähemmästäkin väsyy!


Kuvakavalkadini jäi melko köyhäksi, koska olin päästäni niin pyörällä (väenpaljous, ei olut) ja keli muuttui koko ajan hurjemmaksi, tuulenpuuskat kaatelivat aitoja ja heittelivät pisaroita niskaan. Sää ei menoa haitannut, ja iltakonsertteihin valui porukkaa, kun me jo laahustimme kohti parkkipaikkaa. 

Markkinahumua riittää aamusta iltaan kymmenen päivän ajan, eli jos olet nurkilla, niin seuraa vain Hessentag-opastuksia - tällä hetkellä kaikki tiet vievät Herborniin! Tulevana viikonloppuna on kaikki suuret konsertit, ja kaiken kaikkiaan tänne odotetaan ainakin 800 000 kävijää. On siinä pikkukaupungilla ihmeteltävää! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!