30. toukokuuta 2016

Sommerferien

Kotimaassa alkaa kesälaitumet kutsua koululaisia, jotenkin tämä ajankohta on hitsautunut mieleen, ja herää huomaamaan, että kesä on täällä, ja joka päivästä pitää muistaa nauttia, ennen kuin lyhyt kesä on ohi (Kotimaan kesän mukaan).

Täällä Saksanmaalla ei kaikkien lomat voi alkaa samaan aikaan, muuten täällä istuttaisiin kuukausi staussa, kun kaikki 80 miljoonaa ihmistä lähtisivät reissuun samaan aikaan. No eihän koko kansa tietenkään ole missään samaan aikaan liikenteessä (paitsi Kotimaa jouluna ja juhannuksena), mutta reilut 8 miljoonaa peruskoululaistakin on aika paljon, jos kaikille pitää keksiä kesäkivaa samaan aikaan.

Siksipä koululaiset hikoilevat luokissaan vielä kesäkuun lopulle asti, baijerilaislapset heinäkuun loppuun asti! En voi sille mitään, minun käy heitä sääliksi. Onneksi ainakin meidän lähikoulun lapset viettävät viimeisen kuukauden kevälukukautta muualla kuin luokissaan: luokkaretket - lyhyet ja pitkät - keräävät lapset aamuisin busseihin ja kuljettavat jonnekin ulos liikkumaan, museoihin ja tapahtumiin. 

Kesäloma on myös Kotimaiseen verrattuna lyhyt, vain noin kuutisen viikkoa. Mutta muita lomia onkin sitten pitkin vuotta, syksyllä paikoitellen parikin viikkoa lomaa, joululoma, muutaman päivän talviloma, pitkä pääsiäisloma (jopa pari viikkoa osavaltiosta riippuen), ja vielä Pfingsteninä, eli helluntaina muutaman päivän breikki. Ei huono. Siihen toukokuu, jossa on työpäiviä melkein vähemmän kuin vapaapäiviä, niin ihan mukavastihan ne luvut keskeytyvät välillä.

Kumpi sitten on parempi, yksi pitkä kesäloma - silloin, kun se kesä (hyvänä vuonna) on - vai pilkottu pitkin vuotta? Jokaisella varmasti omat toiveensa ja mielipiteensä.

Saksan Alkeet pitää nyt paikalliseen tapaan sopien pienen tauon, koska kesäkuu tuo (viimeisiä, nyyh!) vieraita, retkiä, matkoja ja minilomia siellä täällä. Joitakin postauksia varmaan pysähdyn kirjaamaan ylös, ja tyhjennän samalla kameran muistikorttia, mutta ihan joka viikolle en uskalla luvata tekstiä. 

Koska kesälomaan kuuluu (ainakin minulla) haahuilu pelloilla kesäkukkia ja heiniä keräillen, tässä muutama tunnelmakuva eiliseltä peltokierrokselta. Ihanaa kesää, kuuluillaan ja nähdäänkin! Bis bald!


Pellossa kasvaa linssilude

Surisijoita riittää, mutta ONNEKSI ei hyttysiä!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!