8. helmikuuta 2016

Wassertherapie

Koirakerhollamme oli lauantaina talkoot, joita poikkeuksellisesti helli lämmin kevätaurinko (yleenä lauantai-iltapäivisin alkaa sataa tuossa kolmen maissa, kun treenit alkavat), ja olipa jossain saatu jo +15 lämpöastetta rikki. Ihmeellisesti koko päivän paistoi, ja risuja kantaessa tuli jopa hiki. 

Raivasimme pajukkoa pois kentän aidan päältä, ja koitimme saada pientä laskiaiskokkoa aikaiseksi, mutta puut ja ruoho olivat aivan liian märkiä syttyäkseen kunnolla. Yhtäkkiä taivaalta kuului kurkien huutoa. Kaikki pysähtyivät tuijottamaan repaleista auraa, ja kuin yhdestä suusta kaikki sanoivat "nyt on kevät, kurjet ovat täällä"!

Paikallisiin on ollut luottaminen ennenkin, joten nyt on Kevät. Se tarkoittaa kevään tekemistä *, ja jos lunta ja loskaa ei ole niin sitten mennään etsimään puroja muualta.


Koiruus on hyvä löytämään vettä.
Ja keppejä.

Läheisen Greifensteinin vuorelta virtaa alas pirteä puro

Uoma on syvä ja melko leveäkin; jos lunta olisi ollut enemmän, täällä pauhuisi
pienet kosket.




Uusi lempireittimme kulkee tämän puron reunaa pitkin jyrkässä solassa. Saanen oikealla kameralla myöhemmin keväällä parempia kuvia, nyt siellä ei oikeastaan ole muuta nähtävää kuin tämä puro. Mutta kun pienikin puro kohisee rinnalla, linnut lirkuttelevat pajuissa ja makea, melkein lakritsamainen tuoksu leijuu ilmassa - kevät lyö kyllä kuvainnollisesti ja kirjaimellisesti ilmat pihalle, niin intensiivisesti se ottaa luonnon haltuunsa.

Vesiterapia toimii aina, lenkin jälkeen olo oli täysin uudistunut. Laskiaisriehat jäivät tänä vuonna väliin, koska sadekuurot piiskaavat tätä osaa Saksanmaasta lähes jatkuvalla syötöllä. Bonnissa oli kai juuri pilkahtanut aurinko, mutta Frankfurtissa on peruttu osa tämän päivän karnevaalikulkueista, unwetterwarnungin vuoksi. Sateen lisäksi maisemaa nimittäin laittaa uusiksi navakka tuuli, joka rämistelee meidänkin rolloja oikein olan takaa. Epäsää paiskaa vettä niskaan, siispä kumpparit jalkaan, ja kevättä avustamaan! Onneksi sain aikanaan läksiäislahjaksi kunnon sydvestin, ei pari pisaraa nimittäin haittaa!


* Kevään tekeminen tarkoittaa purojen ja lätäköiden virtaamisen avustamista kaikin keinoin; kengillä uusi ojia kaapimalla, lehtitukkeiden putsaamisella; lapsena haettiin avuksi lapiot ja ämpärit. Mitä isompi virta, sen nopeammin kevät tulee. Ja pääasia on loiskia siellä purossa itse. Sieltä ylläolevat kuvatkin on otettu, onneksi oli kumisaappaat matkassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!