1. helmikuuta 2016

Eine (Kleine) Flaniermeile

Viime kesänä kävimme ihmettelemässä outlet-ostoskeskusta Wertheimissa ja se tuntui hieman huvittavalta elokuvastudio-ostarilta. Wertheimiin on meiltä sen verran matkaa, ettei siellä viitsi kovin usein käydä, mutta kolmen vartin (maisemareitti) matkan päässä sijaitsee upouusi outlet-keskus, jota väittävät Saksan moderneimmaksi.

Lauantaille oli tiedossa myrskyisää säätä, joten päätimme jättää Koiran lauantaitreenit väliin, ja käydä katsomassa, kuinka hienoa ostostelua Fashion Outlet Montabaurista löytyy. 


Jaahas, näin modernia. Miksi nämä keskukset ovat aina ulkoilmakeskuksia? Vettä vihmovasta myrskytuulesta huolimatta
liikkeellä oli yllättävän paljon ihmisiä. Kapean katoksen alla oli toisinaan jopa ruuhkaa.

Montabaur pähkinänkuoressa -- tai kengän kyljessä.
(Mikä tämä jättikenkävillitys oikein on?)


Wertheimiin verrattuna Montabaurin outlet-ostari on huomattavasti raikkaampi (modernimpi), tilavampi mutta myös pienempi. Kaupat olivat hieman tavanomaisempia kuin Wertheimin luksusbrändit, mutta ihan mukava kattaus sekä naisten että miesten vaatteita, hieman sisustusta ja kosmetiikkaa. Käynnissä oli talviale, joka sai mm. Niken myymälän pursuamaan asiakkaita, -30-70% alennusta outlet-hinnasta teki shoppailusta aika helppoa (kaikki ostivat parillä kympillä värikkäitä juoksulenkkareita - ei juoksuun vaan vapaa-ajalle, näyttävät täällä olevan hittipopot). Hinnat tuntuivat muutenkin Wertheimia hieman paremmilta, ja jokainen kauppa oli tyylikkään oloinen; mistään ei huomannut olevansa ostamassa edellistä sesonkia tai muuta ylijäämää. Wertheimissa muutama kauppa nimittäin näytti pahemmalta kuin halpahallit..



Imbisszeit! Shoppaillessa tulee nälkä.

Flatbread grillatulla lohella oli maukas, ja kivan hintainen imbiss..

Hetken aikaa kesti tajuta, ettei La Placessa luekaan kaikki saksaksi..

Kivalla kelillä pääsee terassille

Vaikka vallalla olivatkin pääasiassa saksalaiset merkit,
löytyy Montabaurista myös mm. Converse, O'Neill, Gaastra, Vingino..


Hetkinen, tämähän on hollantilainen ostoskeskus! Ilmankos valikoima on vähän erilaisempi kuin muissa ostoskeskuksissa tässä lähistöllä. Miten ne hollantilaiset ovat Montabaurin pikkukaupungin keksineet paikaksi tälle ostarille - mene ja tiedä - mutta vieressä kulkee A3 autobahn, ja ICE- juna-asema on ostarin toisessa päässä, joten helppo tänne on ainakin tulla. Parkkipaikan autoja tutkailemalla päättelimme, että tämä on vaihtoehto lähialueen pienempien kaupunkien ostosmahdollisuuksille, jos ei halua ajaa Frankfurtiin tai Kölniin. Tai johonkin muuhun automarketti-outlet-keskukseen.

Neljä europampulaa viidestä, siinä meidän arvio Montabaurin Fashion Outletista. Pienehkö, mutta kattava valikoima, miinusta sateensuojan puuttumisesta, plussaa tilavista puodeista. Mies ei maininnut mitään, mutta täältä puuttui miesparkki. Kaksi ravintolaa, joissa on tarjolla kevyttä ja terveellistä lounasta, ja kaksi kahvilaa. Missä miesparkki? Ja (kuohu)viinibaari? Tämä on järkevien ostosten paikka. Ja koska aikaa jäi, ehdimme vielä koirakerhollekin illaksi. Nicht schlecht.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommenttisi ja terveisesi täällä!